pentru grup organizat
Price
520Lei per person
Duration
2 zile
Destination
Dealul Istrita
Travellers
min 8 - max 20

Cea mai frumoasă zonă a Dacilor și Romanilor, celebrii Vulcani Noroioși și renumita Tămâioasă Weekend în Buzău

Frumusețile naturii, legendele și viața oamenilor dintr-o zonă locuită de peste 2000 de ani
 • Information
 • Planul turului
 • Localizare
 • Gallery
 • Tururi asemanatoare

What's included

Destination
Dealul Istrita Discover Dealul Istrita
Departure Location
în excursiile pe care le facem plecăm împreună de la cazare, cu microbuzul și parcurgem astfel întreg traseul.
Return Location
revenim de fiecare dată la hotel / pensiune, împreună.
Additional Information
Referitor la dată: Acest sejur poate fi organizat la cerere pentru grupuri. În funcție de numărul participanților se pot oferi discounturi considerabile.
Price includes
 • Apa
 • Cafea
 • Cazare
 • Cina traditionala
 • Ghid de turism însoțitor
 • Intrari la obiective
 • Mic dejun
 • Pliante
 • Taxa hoteliera
 • Transport la obiective
Price does not include
 • Pranz
 • Transportul
Complementaries
Reduceri de preț pentru copii: Acest aspect se discută punctual

Invitație

Vă invit să petreceți un un weekend în Buzău în Dealul Istrița. Acest pachet include o noapte de cazare cu mic dejun, două excursii și o cină tradițională. Cazarea va fi aleasă în pensiuni sau hoteluri de 3*** din Sărata-Monteoru, Berca sau de pe Valea Buzăului. În excursii, veți putea descoperi câteva dintre cele mai frumoase locuri din Buzău. Vom face cunoștință cu oamenii locurilor și religia lor, le vom cunoaște viața. Vom afla cultura acestui colț de țară și vom povesti mult despre vinul podgoriei Dealul Mare. Vom discuta despre roci, despre bogățiile subsolului și de la suprafață. Și vom afla cauzele care au condus la multe dintre cele ce acum le avem. Bucătăria tradițională locală ni se va dezvălui iar drumețiile în natură, către obiectivele turistice din program, ne vor încărca bateriile.

Weekend în Buzău

Ce vizităm

În afara Vulcanilor Noroioși care sunt subiectul zilei a doua, vă propun să facem o incursiune în această zonă a dacilor liberi. Avanpostul roman de la Pietroasele este cel care influențează regiunea dar nu în totalitate. De aceea, multe cuvinte actuale și mai ales denumiri din zonă vin de la daci. Și, pe lângă acestea, vom participa la o degustare de vinuri locale într-o cramă privată.

Dintre bogățiile locurilor, amintesc aici doar două: piatra Dealului Istrița și Tămâioasa Românească. Este vorba despre calcarul din care este făcut dealul. El era folosit pentru arme, case sau chiar morminte. Dar din solul calcaros ia naștere cel mai bun vin de aici. Nu vom putea să nu discutăm și despre rolul Dealului Istrița în istorie, economie și despre notorietatea adusă de Tezaurul descoperit la Pietroasa.

ghid turistic buzau

Un weekend în Buzău vă oferă așadar energia de care aveți nevoie, informațiile pe care cu siguranță nu le știați și legendele locului, frumoase ca toate povestirile românești. Avem grijă de toate detaliile, acordăm atenție cazării de calitate și serviciilor, meniului original, buzoian și excursiilor la obiective. De aceea am pregătit acest sejur și vă invit să petreceți zile de neuitat la pas pe meleagurile noastre.

 • Ziua 1
 • Ziua 2
Ziua 1

istorie, drumeție, degustare

Pentru acest pachet de excursii ne vom caza în stațiunea Sărata Monteoru. Standardul minim luat în calcul este de 3***, camere cu baie proprie și cu mic dejun. În funcție de anotimp și de disponibilitățile momentului la care se face rezervarea, vom alege cea mai bună variantă iar facilitățile unității de cazare vor fi disponibile imediat. Și vi le voi comunica în confirmarea rezervării.

După cazare, plecăm în prima excursie. Mergem mai întâi în localitatea Vârf, la Biserica dintr-o piatră. În vecinătate, vedem cariera de piatră care ne-a dat acest obiectiv dar care a și stricat foarte mult. Admirăm mormintele dacilor săpate în piatră, grotele dacice, tabăra de sculptură. Pornim apoi spre chilia pustnicului Ambrozie, o grotă locuită până în 1980 dar cu rădăcini în Evul Mediu. Ne rămân pentru vizitare și discuții cetatea dacică Gruiu Dării și Tezaurul de la Pietroasa, vizitând locul descoperirii sale. La finalul zile sau împletind-o cu obiectivele vizitate, vă propun o interesantă discuție despre vinuri la degustare.

Ziua 2

Vulcanii Noroioși

Această zi o dedicăm vizitării Vulcanilor Noroioși de la Pâclele Mari și de la Pâclele Mici. Vorbim despre formarea lor în contextul geologic al Carpaților de Curbură și al zonei seismice Buzău - Vrancea, despre bogațiile subsolului dar și despre viteazul Arbănaș care a răpus balaurul ascuns acum în pământ. La întoarcere, în funcție de timpul rămas, putem face o scurtă oprire la Mănăstirea Ciolanu, cea mai renumită mănăstire buzoiană.

More about Dealul Istrita

pentru grup organizat
From 550Lei 500Lei
pentru grup organizat
From 600Lei 550Lei
pentru grup organizat
From 550Lei 500Lei

copyright Panoramic Travel 2024

Close

Weekend în Buzău în Dealul Istrița

Price
520Lei per person
Duration
2 zile
Destination
Dealul Istrita
Travellers
min 8 - max 20

  Pentru a face o rezervare este necesar sa acceptati Termenii si Conditiile site-ului. Aceasta sectiune se gaseste in partea de subsol a oricarei pagini. Campurile cu * sunt obligatorii.
  Accept Termenii si Conditiile* da   intreaba-ne despre orice activitate turistica din Buzau. campuri obligatorii *