Cea mai frumoasă zonă a Dacilor și Romanilor, celebrii Vulcani Noroioși și renumita Tămâioasă Weekend în Buzău
- Information
- Planul turului
- Localizare
- Gallery
- Tururi asemanatoare
What's included
- Apa
- Cafea
- Cazare
- Cina traditionala
- Ghid de turism însoțitor
- Intrari la obiective
- Mic dejun
- Pliante
- Taxa hoteliera
- Transport la obiective
- Pranz
- Transportul
Invitație
Vă invit să petreceți un un weekend în Buzău în Dealul Istrița. Acest pachet include o noapte de cazare cu mic dejun, două excursii și o cină tradițională. Cazarea va fi aleasă în pensiuni sau hoteluri de 3*** din Sărata-Monteoru, Berca sau de pe Valea Buzăului. În excursii, veți putea descoperi câteva dintre cele mai frumoase locuri din Buzău. Vom face cunoștință cu oamenii locurilor și religia lor, le vom cunoaște viața. Vom afla cultura acestui colț de țară și vom povesti mult despre vinul podgoriei Dealul Mare. Vom discuta despre roci, despre bogățiile subsolului și de la suprafață. Și vom afla cauzele care au condus la multe dintre cele ce acum le avem. Bucătăria tradițională locală ni se va dezvălui iar drumețiile în natură, către obiectivele turistice din program, ne vor încărca bateriile.
Ce vizităm
În afara Vulcanilor Noroioși care sunt subiectul zilei a doua, vă propun să facem o incursiune în această zonă a dacilor liberi. Avanpostul roman de la Pietroasele este cel care influențează regiunea dar nu în totalitate. De aceea, multe cuvinte actuale și mai ales denumiri din zonă vin de la daci. Și, pe lângă acestea, vom participa la o degustare de vinuri locale într-o cramă privată.
Dintre bogățiile locurilor, amintesc aici doar două: piatra Dealului Istrița și Tămâioasa Românească. Este vorba despre calcarul din care este făcut dealul. El era folosit pentru arme, case sau chiar morminte. Dar din solul calcaros ia naștere cel mai bun vin de aici. Nu vom putea să nu discutăm și despre rolul Dealului Istrița în istorie, economie și despre notorietatea adusă de Tezaurul descoperit la Pietroasa.
Un weekend în Buzău vă oferă așadar energia de care aveți nevoie, informațiile pe care cu siguranță nu le știați și legendele locului, frumoase ca toate povestirile românești. Avem grijă de toate detaliile, acordăm atenție cazării de calitate și serviciilor, meniului original, buzoian și excursiilor la obiective. De aceea am pregătit acest sejur și vă invit să petreceți zile de neuitat la pas pe meleagurile noastre.
- Ziua 1
- Ziua 2
istorie, drumeție, degustare
Pentru acest pachet de excursii ne vom caza în stațiunea Sărata Monteoru. Standardul minim luat în calcul este de 3***, camere cu baie proprie și cu mic dejun. În funcție de anotimp și de disponibilitățile momentului la care se face rezervarea, vom alege cea mai bună variantă iar facilitățile unității de cazare vor fi disponibile imediat. Și vi le voi comunica în confirmarea rezervării.
După cazare, plecăm în prima excursie. Mergem mai întâi în localitatea Vârf, la Biserica dintr-o piatră. În vecinătate, vedem cariera de piatră care ne-a dat acest obiectiv dar care a și stricat foarte mult. Admirăm mormintele dacilor săpate în piatră, grotele dacice, tabăra de sculptură. Pornim apoi spre chilia pustnicului Ambrozie, o grotă locuită până în 1980 dar cu rădăcini în Evul Mediu. Ne rămân pentru vizitare și discuții cetatea dacică Gruiu Dării și Tezaurul de la Pietroasa, vizitând locul descoperirii sale. La finalul zile sau împletind-o cu obiectivele vizitate, vă propun o interesantă discuție despre vinuri la degustare.
Vulcanii Noroioși
Această zi o dedicăm vizitării Vulcanilor Noroioși de la Pâclele Mari și de la Pâclele Mici. Vorbim despre formarea lor în contextul geologic al Carpaților de Curbură și al zonei seismice Buzău - Vrancea, despre bogațiile subsolului dar și despre viteazul Arbănaș care a răpus balaurul ascuns acum în pământ. La întoarcere, în funcție de timpul rămas, putem face o scurtă oprire la Mănăstirea Ciolanu, cea mai renumită mănăstire buzoiană.