AventuraCu bicicletaCu cortulMonumente ale naturiiPentru copiiVacanta activaVulcanii Noroiosi

tinutul selenar acum la picioarele tale

Unde sunt Vulcanii Noroiosi?

In Romania, cei mai cunoscuti si mai spectaculosi vulcani noroiosi sunt cei din zona Beciu – Scortoasa – Paclele – Berca, din Subcarpatii Buzaului. Dealul Paclele este forma de relief langa care, la vest, gasim Vulcanii Noroiosi, un deal orientat pe directia nord – sud. Intreaga zona a vulcanilor noroiosi este marginita la sud de Valea Buzaului iar la vest de depresiunea Policiori – Scortoasa.

ghid turistic buzau

Ce sunt Vulcanii Noroiosi?

Vulcanii Noroiosi sunt formatiuni de relief create de de gazele naturale care ies de la adancimi de 3.000 metri si care in drumul spre suprafata antreneaza apa freatica sau care se infiltreaza si argila care alcatuieste solul zonei. Gazele imping spre suprafata apa si argila cu viteze mai mici sau mai mari. Odata ajunsa la suprafata, argila se usuca dand nastere conurilor asemanatoare celor vulcanice. Tot amestecul este rece iar gazul predominant nu este inflamabil; poate aparea un miros usor intepator, sulfuros.

Vulcanii Noroiosi de la Beciu, Paclele Mari, Paclele Mici si Fierbatorile, desi iau nastere pe acelasi principiu descris mai sus, sunt destul de diferiti si merita vizitati. Tururile cu cortul sau cu bicicleta sunt cele mai spectaculoase. Le veti gasi alaturi de cele clasice in sectiunea Tururi.

Cine poate vizita Vulcanii?

Acest tinut pare aspru prin aspectul sau dar este accesibil si primitor. Oricine, aproape de orice varsta poate face o excursie la Vulcanii Noroiosi. Pentru copii chiar e indicat! Vom afla aici atat  legenda viteazului Arbanas care a rapus balaurul dar si contextul geologic in care au aparut vulcanii. Traseul parcurs pe jos este accesibil dar se impune o atentie sporita la cei mici. Deplasarea pe portiunile umede poate duce la alunecare. Vremea ploioasa impune sporirea atentiei.

ghid turistic buzau

Cand putem vizita Vulcanii?

Rezervatia Vulcanilor este deschisa tot timpul anului si chiar este vizitata si iarna. Iata una dintre excursiile noastre.

Suprafata:
peste 30 Ha
Nume relief:
Dealul Paclele
Zona:
Centrala
Altitudinea:
28 - 350 metri
Share on social networks

copyright Panoramic Travel 2022