zilnic
Price
140Lei per person
Duration
7 ore
Destination
Asezarile rupestre
Travellers
min. 6 - max. 8

intre religie si misticism, va invit la Asezarile Rupestre

2000 de ani de istorie, povesti si povestiri din controversata Tara a Luanei
 • Information
 • Planul turului
 • Localizare
 • Gallery
 • Tururi asemanatoare
Poti descoperi viata stramosilor nostri sau poti simti magia din Tara Luanei.

What's included

Destination
Asezarile rupestre Discover Asezarile rupestre
Departure Location
Plecam de la hotelul sau pensiunea la care sunteti cazati sau de la un punct de intalnire pe care il stabilim impreuna. Tariful afisat este pentru turistii cazati in zonele Sarata Monteoru, Hales, Magura, Berca.
Return Location
Ne intoarcem in punctul din care am plecat.
Additional Information
Echipament si Vreme: Pentru o buna deplasare, confort si evitarea accidentelor, este de preferat folosirea hainelor sport si a ghetelor / bocancilor. In caz de vreme ploioasa, organizatorul turului va pune la dispozitie pelerine de ploaie. Se impune atentie sporita la deplasare.
Price includes
 • Apa
 • Pliante
Price does not include
 • Intrari la obiective
 • Pranz
Complementaries
Organizare: Sambata si duminica vom avea cate o excursie pe zi. Disponibilitatea pentru alegearea facuta de dumneavoastra prin transmiterea unei rezervari va fi confirmata prin e-mail sau telefon.
Additional Prices
Reduceri pentru copii: Copiii beneficiaza de reducere 20%

Asezarile rupestre de la Nucu

sau, mai precis din vecinatatea acestui sat apartinand comunei Bozioru, sintetizeaza in felul lor existenta si continuitatea milenara a stramosilor nostri pe aceste meleaguri. Nu este o pledoarie pentru a sustine teze cu tenta nationalista ci este adevarul istoric scos la iveala din documente si vestigii, din ceea ce se poate observa cu usurinta sau trebuie cautat in adancuri.

Pesterile (pe undeva, impropriu spus pesteri) din aceasta zona, folosite cu diferite scopuri de mai bine de 2000 de ani, vin sa dovedeasca existenta unor vetre de civilizatie si arata cum, in concordanta cu vremurile, ceea ce ne-a dat natura a fost utilizat, exploatat.

In zona asezarilor rupestre, cam tot ceea ce se discuta baleiaza intre doua idei fundamentale: fie vedem latura crestina si acceptam tinutul ca pe un adevarat Athos romanesc, fie punem pe seama paranormalului si misticului o serie de fenomene si evenimente intamplate sau ireale dar atribuite celei denumita misterios Tara Luanei.

Ne vom putea face o idee si vom descoperi si alte nuante in ceteva ore de drumetie si discutii in cadrul acestui tur.

 • vizitarea Asezarilor Rupestre de la Nucu
vizitarea Asezarilor Rupestre de la Nucu

acasa in Tara Luanei

Program relativ simplu dar cu o suma de obiective unice si deosebit de frumoase:

 • deplasare pana in satul Nucu cu microbuz confortabil cu aer conditionat. Drumul este destul de lung iar pe cca 10 km nu este asfaltat dar peisajul va compensa efortul. Parcarea se face la iesirea din sat iar pana la primul obiectiv avem timp sa discutam despre geneza locului ajutati si de panourile montate de ONG Tinutul Buzaului.
 • din Poiana Cozanei este punctul de plecare catre ceea ce va propun sa vizitam, aproximativ in aceasta ordine: Fundul Pesterii, Scaunele lui Negru Voda, Chilia lui Dionisie Torcatorul, Bisericuta lui Iosif, Agatonul Vechi, Agatonul Nou, Crucea Spatarului, Lacul Mistretilor, Fundatura.
 • vom reveni la masina pe o alta carare, prin poieni de o frumusete rara,  fara a repeta vreun segment din traseu. Vom repeta insa drumul inapoi, pe care probabil il vom vedea cu alti ochi.

More about Asezarile rupestre

copyright Panoramic Travel 2024

Close

Excursie la Asezarile rupestre de la Nucu

Price
140Lei per person
Duration
7 ore
Destination
Asezarile rupestre
Travellers
min. 6 - max. 8

  Pentru a face o rezervare este necesar sa acceptati Termenii si Conditiile site-ului. Aceasta sectiune se gaseste in partea de subsol a oricarei pagini. Campurile cu * sunt obligatorii.
  Accept Termenii si Conditiile* da   intreaba-ne despre orice activitate turistica din Buzau. campuri obligatorii *