Cele mai frumoase mănăstiri din județul Buzău Weekend în Buzău
- Information
- Planul turului
- Localizare
- Gallery
- Tururi asemanatoare
What's included
- Apa
- Cafea
- Cazare
- Cina de bun venit
- Cina traditionala
- Ghid de turism însoțitor
- Gustari
- Intrari la obiective
- Mic dejun
- Pliante
- Taxa hoteliera
- Transport la obiective
- Pranz
- Transportul
Invitație
Vă invit să petreceți un sejur de două nopți diferit față de cele propuse pe acest site. Este un weekend în Buzău în care vom cunoaște cele mai importante lăcașuri de cult buzoiene. Veți putea descoperi câteva dintre cele mai frumoase locuri de rugăciune dar, mai presus, vom ajunge la rădăcinile creștinismului. Vom face cunoștință cu istoria locurilor, le vom cunoaște încercările. Vom vedea principalele edificii ortodoxe făurite de înaintașii noștri, legătura acestora cu conducătorii vremii, cu fețele bisericești, cu oamenii simpli.
În plus, vă propun și vizitarea Vulcanilor Noroioși binecunoscuți. În principal, însă, facem o incursiune pe Valea Buzăului și în vecinătăți. Cea mai importantă, Mănăstirea Ciolanu are în apropiere schitul Cetățuia iar una dintre cele mai vechi mănăstiri la care ajungem este Cârnu. De aici, mai avem puțin până la biserica rupestră de la Aluniș. Una dintre puținele biserici-cetate din Buzău, Schitul Berca, a îmbrăcat de curând haine noi. A fost amplu renovat și resfințit. Ne așteaptă pe un vârf de deal în localitatea cu același nume.
Un weekend în Buzău vă oferă așadar și o picătură de spiritualitate ortodoxă de care avem cu toții nevoie. Informațiile și legendele locurilor ne vor însoți permanent iar ca un numitor comun vom afla partea de contribuție a fiecărui așezământ. Avem grijă de toate detaliile, acordăm atenție cazării de calitate și serviciilor, meniului original, buzoian și excursiilor la obiective. De aceea am pregătit acest sejur în preajma praznicului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, hram al Mănăstirii Cârnu și al Schitului Berca.
- Ziua 1
- Ziua 2
- Ziua 3
cazarea și nu numai
Pentru acest pachet de excursii ne vom caza la o pensiune sau într-un hotel din centrul județului. Standardul minim luat în calcul este de 3***, camere cu baie proprie și cu mic dejun. În funcție de anotimp și de disponibilitățile momentului la care se face rezervarea, vom alege cea mai bună variantă iar facilitățile unității de cazare vor fi disponibile imediat. Și vi le voi comunica în confirmarea rezervării.
În intervalul orar 18 - 20 se va face primirea turiștilor. Imediat după cazare, ne întâlnim la cina de ”bun venit” și facem planul pentru zilele care vor veni. Răspundem la toate întrebările legate de organizarea excursiilor și ne pregătim.
Seara se încheie profitând de facilitățile hotelului/pensiunii, cel mai probabil la SPA.
prima excursie
Imediat după micul dejun, nu mai târziu de ora 9.30 pornim la drum. Pentru că avem ziua întreagă la dispoziție, astăzi vom face traseul mai lung, lăsându-l pe cel mai scurt pentru duminică.
Plecăm spre obiectivele din Dealul Ciolanu, Mănăstirea Ciolanu și Schitul Cetățuia. Primul popas este aici. În funcție de vreme și dorință, drumul până la schit va putea fi parcurs pe jos sau cu microbuzul.
Al doilea popas este la Schitul Berca. Biserica veche de peste 300 de ani păstrează mari bucăți de frescă originală iar edificiul în ansamblu este cel original. Reconstruite sunt celelalte clădiri, inclusiv turnul-clopotniță care a fost dărâmat în bombardamentele din timpul celui de al doilea război mondial.
Plecăm spre Vulcanii Noroioși, cel mai cunoscut fenomen geologic al României, un unicat pe care ar fi păcat să îl ratăm.
a doua excursie
De asemenea, după micul dejun pornim la drum. De această dată, către amontele râului Buzău, pe valea acestuia. Găsim la poalele muntelui cea mai veche dintre mănăstirile de pe Valea Buzăului, ctitorie a Doamnei Chiajna, Mănăstirea Cârnu.
Mai departe câțiva km, săpată în stânca muntelui aflăm Biserica rupestră de la Aluniș. Săpată de doi ciobani la un îndemn divin dintr-un vis, biserica este de aproape 800 de ani a satului Aluniș chiar dacă, pentru o scurtă perioadă, a ajuns la rangul de schit.
Pe drumul de întoarcere vedem și cea de a doua mănăstire-cetate din Buzău, Bradul. Aceasta încă își așteaptă rândul la renovare, fiind acum închisă dar istoria și arhitectura sa ar impune aceste lucrări.
Ultimul obiectiv al zile este frumoasa Mănăstire Barbu și ea având hramul Sfinților Arhangheli.