pentru grup organizat
Price
900Lei per person
Duration
2 zile
Destination
Mănăstiri buzoiene
Travellers
min 8 - max 20

Cele mai frumoase mănăstiri din județul Buzău Weekend în Buzău

Religia și viața oamenilor dintr-o zonă locuită de peste 2000 de ani
 • Information
 • Planul turului
 • Localizare
 • Gallery
 • Tururi asemanatoare

What's included

Destination
Mănăstiri buzoiene Discover Mănăstiri buzoiene
Departure Location
în excursiile pe care le facem plecăm împreună de la cazare, cu microbuzul și parcurgem astfel întreg traseul.
Return Location
revenim de fiecare dată la hotel / pensiune, împreună.
Additional Information
Referitor la dată: Acest sejur poate fi organizat la cerere pentru grupuri. În funcție de numărul participanților se pot oferi discounturi considerabile.
Price includes
 • Apa
 • Cafea
 • Cazare
 • Cina de bun venit
 • Cina traditionala
 • Ghid de turism însoțitor
 • Gustari
 • Intrari la obiective
 • Mic dejun
 • Pliante
 • Taxa hoteliera
 • Transport la obiective
Price does not include
 • Pranz
 • Transportul
Complementaries
Reduceri de preț pentru copii: Acest aspect se discută punctual

Invitație

Vă invit să petreceți un sejur de două nopți diferit față de cele propuse pe acest site. Este un weekend în Buzău în care vom cunoaște cele mai importante lăcașuri de cult buzoiene. Veți putea descoperi câteva dintre cele mai frumoase locuri de rugăciune dar, mai presus, vom ajunge la rădăcinile creștinismului. Vom face cunoștință cu istoria locurilor, le vom cunoaște încercările. Vom vedea principalele edificii ortodoxe făurite de înaintașii noștri, legătura acestora cu conducătorii vremii, cu fețele bisericești, cu oamenii simpli.

ghid turistic buzau

În plus, vă propun și vizitarea Vulcanilor Noroioși binecunoscuți. În principal, însă, facem o incursiune pe Valea Buzăului și în vecinătăți. Cea mai importantă, Mănăstirea Ciolanu are în apropiere schitul Cetățuia iar una dintre cele mai vechi mănăstiri la care ajungem este Cârnu. De aici, mai avem puțin până la biserica rupestră de la Aluniș. Una dintre puținele biserici-cetate din Buzău, Schitul Berca, a îmbrăcat de curând haine noi. A fost amplu renovat și resfințit. Ne așteaptă pe un vârf de deal în localitatea cu același nume.

ghid turistic buzau

Un weekend în Buzău vă oferă așadar și o picătură de spiritualitate ortodoxă de care avem cu toții nevoie. Informațiile și legendele locurilor ne vor însoți permanent iar ca un numitor comun vom afla partea de contribuție a fiecărui așezământ. Avem grijă de toate detaliile, acordăm atenție cazării de calitate și serviciilor, meniului original, buzoian și excursiilor la obiective. De aceea am pregătit acest sejur în preajma praznicului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, hram al Mănăstirii Cârnu și al Schitului Berca.

 • Ziua 1
 • Ziua 2
 • Ziua 3
Ziua 1

cazarea și nu numai

Pentru acest pachet de excursii ne vom caza la o pensiune sau într-un hotel din centrul județului. Standardul minim luat în calcul este de 3***, camere cu baie proprie și cu mic dejun. În funcție de anotimp și de disponibilitățile momentului la care se face rezervarea, vom alege cea mai bună variantă iar facilitățile unității de cazare vor fi disponibile imediat. Și vi le voi comunica în confirmarea rezervării.

În intervalul orar 18 - 20 se va face primirea turiștilor. Imediat după cazare, ne întâlnim la cina de ”bun venit” și facem planul pentru zilele care vor veni. Răspundem la toate întrebările legate de organizarea excursiilor și ne pregătim.

Seara se încheie profitând de facilitățile hotelului/pensiunii, cel mai probabil la SPA.

Ziua 2

prima excursie

Imediat după micul dejun, nu mai târziu de ora 9.30 pornim la drum. Pentru că avem ziua întreagă la dispoziție, astăzi vom face traseul mai lung, lăsându-l pe cel mai scurt pentru duminică.

Plecăm spre obiectivele din Dealul Ciolanu, Mănăstirea Ciolanu și Schitul Cetățuia. Primul popas este aici. În funcție de vreme și dorință, drumul până la schit va putea fi parcurs pe jos sau cu microbuzul.

Al doilea popas este la Schitul Berca. Biserica veche de peste 300 de ani păstrează mari bucăți de frescă originală iar edificiul în ansamblu este cel original. Reconstruite sunt celelalte clădiri, inclusiv turnul-clopotniță care a fost dărâmat în bombardamentele din timpul celui de al doilea război mondial.

Plecăm spre Vulcanii Noroioși, cel mai cunoscut fenomen geologic al României, un unicat pe care ar fi păcat să îl ratăm.

Ziua 3

a doua excursie

De asemenea, după micul dejun pornim la drum. De această dată, către amontele râului Buzău, pe valea acestuia. Găsim la poalele muntelui cea mai veche dintre mănăstirile de pe Valea Buzăului, ctitorie a Doamnei Chiajna, Mănăstirea Cârnu.

Mai departe câțiva km, săpată în stânca muntelui aflăm Biserica rupestră de la Aluniș. Săpată de doi ciobani la un îndemn divin dintr-un vis, biserica este de aproape 800 de ani a satului Aluniș chiar dacă, pentru o scurtă perioadă, a ajuns la rangul de schit.

Pe drumul de întoarcere vedem și cea de a doua mănăstire-cetate din Buzău, Bradul. Aceasta încă își așteaptă rândul la renovare, fiind acum închisă dar istoria și arhitectura sa ar impune aceste lucrări.

Ultimul obiectiv al zile este frumoasa Mănăstire Barbu și ea având hramul Sfinților Arhangheli.

More about Mănăstiri buzoiene

pentru grup organizat
From 550Lei 500Lei
pentru grup organizat
From 600Lei 550Lei
pentru grup organizat
From 550Lei 500Lei

copyright Panoramic Travel 2024

Close

Weekend în Buzău - pelerinaj buzoian

Price
900Lei per person
Duration
2 zile
Destination
Mănăstiri buzoiene
Travellers
min 8 - max 20

  Pentru a face o rezervare este necesar sa acceptati Termenii si Conditiile site-ului. Aceasta sectiune se gaseste in partea de subsol a oricarei pagini. Campurile cu * sunt obligatorii.
  Accept Termenii si Conditiile* da   intreaba-ne despre orice activitate turistica din Buzau. campuri obligatorii *