zilnic
Price
110Lei per person
Duration
5 ore
Destination
Vulcanii Noroiosi
Travellers
min. 6 - max. 8

Te invit în Excursie la Vulcanii Noroioși

Ținutul selenar, la picioarele tale! Poți vedea și simți ceea ce puțini europeni știu că există: Vulcanii Noroioși, Buzău, România
  • Information
  • Planul turului
  • Localizare
  • Gallery
  • Tururi asemanatoare
Ținutul selenar al Vulcanilor Noroioși te asteaptă!

What's included

Destination
Vulcanii Noroiosi Discover Vulcanii Noroiosi
Departure Location
Plecăm de la hotelul sau pensiunea la care sunteți cazați sau de la un punct de întâlnire pe care îl stabilim împreună. Tariful afișat este pentru turiștii cazați în zonele Sărata-Monteoru, Haleș, Măgura, Berca.
Return Location
Ne întoarcem în punctul din care am plecat.
Additional Information
Echipament: Deplasarea în zona vulcanilor nu impune un echipament special dar vor fi evitați pantofii.
Price includes
  • Apa
  • Pliante
Price does not include
  • Gustari
  • Intrari la obiective
  • Pranz
Complementaries
În caz de vreme nefavorabilă: Activitatea vulcanilor este mai intensă pe timp ploios. Organizatorul turului va pune la dispoziție pelerine de ploaie. Se impune atenție sporită la deplasare.
Additional Prices
Reduceri pentru copii: Copiii beneficiază de reducere 20%

Excursie la Vulcanii Noroioși

O excursie la Vulcanii Noroioși reprezintă cea mai bună cale de a vedea cel mai cunoscut fenomen geologic al României. Acesta este un episod important din întreaga geologie a Carpaților și Subcarpaților Curburii. Este un proces complex și continuu, prin care plăcile tectonice care se întâlnesc în vecinătate conduc la serioase mișcări  ale scoarței terestre. Zona estică a Câmpiei române coboară în timp ce zona montană se înalță. Fracturarea pământului și componența solurilor bogate în roci 100% sedimentare conduc la apariția multor ”ciudățenii”. Între acestea Vulcanii Noroioși. Sunt aspecte relevante pentru studierea geologiei la nivel mondial. În excursie la Vulcanii Noroioși și în întreaga zonă a Curburii vin permanent mulți specialiști.

Vulcanii Noroioși sunt formațiuni create de gaze provenind din scoarța terestră, de la cca 3000 metri adâncime. În ascensiunea către suprafață, acestea întâlnesc apele freatice pe care le împing prin straturile care alcătuiesc solul și subsolul. Straturile de pământ sunt diverse, argile, marne, nisipuri sau chiar mici depozite minerale. Nămolul astfel format ajunge la suprafață și se usucă în contact cu aerul. Astfel, se formează conurile mai mici sau mai mari.

Vinovată de toată această simplă și totodată complicată mișcare este situația tectonică a zonei de Curbură. Aici se întâlnesc, la sute de km adâncime, plăcile tectonice ale Europei. Este vorba de trei sau patru plăci tectonice care au determinat, prin interacțiune, formarea reliefului foarte cutat. Cât de mult au influențat acestea relieful și până unde ajunge influența, vom afla în excursie la Vulcanii Noroioși.

De ce vă invit în această excursie

Ca și în alte cazuri, adresez o sinceră recomandare de a participa la această excursie la Vulcanii Noroioși împreună cu copiii. Vor vedea o sumă de chestiuni învățate la scoală, vor avea posibilitatea unor ore de practică pe care niciun manual nu le poate oferi. Terenul nu este accidentat, le este accesibil. Iar în zonă găsim puncte de odihnă, de fotografiere, o apă sau un suc.

Există și posibilitatea combinării acestei destinații cu altele pentru diversificarea paletei de informații, obiceiuri și legende din județ. Vom putea vedea într-o excursie de o zi, alături de Vulcanii Noroioși, alte destinații minunate ca Mănăstirea Ciolanu și Tabăra de sculptură Măgura sau chiar Trovanții din județul Buzău. O astfel de excursie avem aici.

 

  • Etapa 1
  • Etapa 2
  • Etapa 3
  • Etapa 4
Etapa 1

Deplasare către localitatea Beciu și vizitarea vulcanului

Drumul pana la Beciu îl vom face cu microbuz confortabil, cu aer condiționat. În funcție de unde plecam, vom avea de parcurs o distanta de minim 20 km dar drumul este relativ bun, nu cu serpentine periculoase pentru cei cu rău de autocar.

De unde ne lasă microbuzul plecăm într-o scurtă drumeție. Până la Vulcan parcurgem pe jos distanta de 1 km. Drumul urcă ușor iar panta este foarte accesibilă.

Etapa 2

Deplasare către Pâclele Mari și vizitarea vulcanilor

Avem numai 8 km, nici nu vom observa cât de repede trec deoarece peisajul extraordinar ne oferă atât de multe de văzut.

Înainte de a intra în rezervație, vă invit la o pauza de cafea și/sau o mică gustare. Ne trebuie energie pentru ce vom avea de vizitat!

Spre deosebire de Fierbătorile de la Beciu, un vulcan mai mic și solitar, aici vom putea observa mai multe conuri de diferite mărimi cu variată activitate.

Etapa 3

Deplasare către Pâclele Mici, masa de prânz (opțional), vizitarea vulcanilor

Parcurgem rapid cei 4 km si ajungem la Pâclele Mici.

În funcție de dorințele dumneavoastră, putem lua masa de prânz înainte sau după vizitarea vulcanilor. Gazdele noastre de la camping ne așteaptă cu un prânz tradițional foarte gustos.

Veți putea observa aici diferențele dintre vulcanii aceștia și cei vizitați până acum. Despre asta însă, discutăm la fața locului.

Etapa 4

Drumul de întoarcere

Revenim la locul de plecare sau într-un loc de unde vom începe alt tur.

La întorcere vă recomand să vizităm unul dintre magazinele de suveniruri și artă populară buzoiana sau chiar unul dintre muzeele Ținutului Buzăului aflate pe traseu (în funcție de timpul rămas și de disponibilitatea turiștilor).

More about Vulcanii Noroiosi

copyright Panoramic Travel 2024

Close

Excursie la Vulcanii Noroiosi

Price
110Lei per person
Duration
5 ore
Destination
Vulcanii Noroiosi
Travellers
min. 6 - max. 8

    Pentru a face o rezervare este necesar sa acceptati Termenii si Conditiile site-ului. Aceasta sectiune se gaseste in partea de subsol a oricarei pagini. Campurile cu * sunt obligatorii.
    Accept Termenii si Conditiile* da



      intreaba-ne despre orice activitate turistica din Buzau. campuri obligatorii *