LA CERERE
Price
75Lei per person
Duration
5 ore
Destination
Vulcanii Noroiosi
Travellers
min. 6 - max. 8

Te invit in Excursie la Vulcanii Noroiosi

Tinutul selenar, la picioarele tale! Poti vedea si simti ceea ce putini europeni stiu ca exista: Vulcanii Noroiosi, Buzau, Romania
 • Information
 • Planul turului
 • Localizare
 • Gallery
 • Tururi asemanatoare
tinutul selenar al Vulcanilor Noroiosi te asteapta!

What's included

Destination
Vulcanii Noroiosi Discover Vulcanii Noroiosi
Departure Location
Plecam de la hotelul sau pensiunea la care sunteti cazati sau de la un punct de intalnire pe care il stabilim impreuna. Tariful afisat este pentru turistii cazati in zonele Sarata Monteoru, Hales, Magura, Berca.
Return Location
Ne intoarcem in punctul din care am plecat.
Tour Start Date & Time
Everyday at 09:30
Additional Information
Echipament: Deplasarea in zona vulcanilor nu impune un echipament special dar vor fi evitati pantofii.
Price includes
 • Apa
 • Pliante
 • Transport
 • Tururi cu ghid turistic
Price does not include
 • Gustari
 • Pranz
Complementaries
In caz de vreme nefavorabila: Activitatea vulcanilor este mai intensa pe timp ploios. Organizatorul turului va pune la dispozitie pelerine de ploaie. Se impune atentie sporita la deplasare.
Additional Prices
Reduceri pentru copii: Copiii beneficiaza de reducere 20%

Excursia la Vulcanii Noroiosi

Reprezinta, probabil, cea mai buna cale de a vedea cel mai cunoscul fenomen geologic al Romaniei. Este, totodata, un episod important din intreaga geologie a Carpatilor si Subcarpatilor Curburii. Ambele capitole sunt relevante pentru studierea geologiei la nivel mondial, in excursie la Vulcanii Noroiosi si in intreaga zona a Curburii venind permanent multi specialisti.

Vulcanii Noroiosi sunt formatiuni create de gaze provenind din scoarta terestra, de la cca 3000 metri adancime. In ascensiunea catre sol, acestea intalnesc apele freatice pe care le imping la suprafata prin sol. Straturile de pamant sunt diverse, argile, marne, nisipuri sau chiar mici depozite minerale. Namolul astfel format ajunge la suprafata si se usuca in contact cu aerul. Astfel, se formeaza conurile mai mici sau mai mari.

Vinovata de toata aceasta simpla si totodata complicata miscare este situatia tectonica a zonei de Curbura. Aici se intalnesc, la sute de km adancime placile tectonice ale Europei. Este vorba de 3 sau 4 placi tectonice, cele care au determinat formarea reliefului foarte cutat, muntii si dealurile. Cat de mult au influentat acestea relieful si pana unde ajunge influenta, vom afla din Excursia la Vulcanii Noroiosi.

Ca si in alte cazuri, adresez o sincera recomandare de a participa la excursia la Vulcanii Noroiosi impreuna cu copiii. Vor afla o suma de chestiuni invatate la scoala, vor avea posibilitatea unor ore de practica pe care niciun manual nu le poate oferi. Terenul nu este accidentat, le este accesibil. Iar in zona gasim puncte de odihna, de fotografiere, o apa sau un suc.

Exista si posibilitatea combinarii acestei excursii cu alte destinatii pentru diversificarea paletei de informatii, obiceiuri si legende din zona. Vom putea vedea intr-o excursie de o zi, alaturi de Vulcanii Noroiosi, alte destinatii minunate ca Manastirea Ciolanu si Tabara de sculptura Magura sau chiar Trovantii din judetul Buzau. O astefel de excursie avem aici.

 

 • Etapa 1
 • Etapa 2
 • Etapa 3
 • Etapa 4
Etapa 1

Deplasare catre localitatea Beciu si vizitarea vulcanului

Drumul pana la Beciu il vom face cu microbuz confortabil, cu aer conditionat. In functie de unde plecam, vom avea de parcurs o distanta de minim 20 km dar drumul este bun, nu este cu serpentine periculoase pentru cei cu rau de autocar.

De unde ne lasa microbuzul plecam intr-o scurta drumetie. Pana la Vulcan parcurgem pe jos distanta de 1 km. Drumul urca usor iar panta este foarte accesibila.

Etapa 2

Deplasare catre Paclele Mari si vizitarea vulcanilor

Avem numai 8 km, nici nu vom observa cat de repede trec deoarece peisajul extraordinar ne ofera atat de multe de vazut.

Inainte de a intra in rezervatie, va invit la o pauza de cafea si o mica gustare. Ne trebuie energie pentru ce vom avea de vizitat.

Spre deosebire de vulcanul de la Beciu, mai mic si singular, aici vom putea observa mai multe conuri de diferite marimi cu variata activitate.

Etapa 3

Deplasare catre Paclele Mici, masa de pranz, vizitarea vulcanilor

Parcurgem rapid cei 4 km si ajungem la Paclele Mici.

In functie de dorintele dumneavoastra, putem lua masa de pranz inainte sau dupa vizitarea vulcanilor. Gazdele noastre de la Pensiunea Muddy Land ne asteapta cu un pranz traditional la ceaun si gratar foarte gustos.

Veti putea observa diferentele dintre vulcanii acestia si cei vizitati pana acum. Despre asta insa, discutam la fata locului.

Etapa 4

Drumul de intoarcere

Revenim la locul de plecare sau intr-un loc de unde vom incepe alt tur.

La intorcere va recomand sa vizitam unul dintre magazinele de suveniruri si arta populara buzoiana sau chiar unul dintre muzeele Tinutului Buzaului aflate pe traseu (in functie de timpul ramas si de disponibilitatea turistilor).

More about Vulcanii Noroiosi

copyright Panoramic Travel 2022

Close

Excursie la Vulcanii Noroiosi

Price
75Lei per person
Duration
5 ore
Destination
Vulcanii Noroiosi
Travellers
min. 6 - max. 8

  Pentru a face o rezervare este necesar sa acceptati Termenii si Conditiile site-ului. Aceasta sectiune se gaseste in partea de subsol a oricarei pagini. Campurile cu * sunt obligatorii.
  Accept Termenii si Conditiile* da
   intreaba-ne despre orice activitate turistica din Buzau. campuri obligatorii *