pentru grup organizat
Price
500Lei per person
Duration
2 zile
Destination
Asezarile rupestre
Travellers
min 8 - max 20

Țara Luanei: Trovanții și Așezările rupestre de la Nucu Weekend în Buzău

Natura, oamenii și misterele unei legende de peste 20000 de ani
 • Information
 • Planul turului
 • Localizare
 • Gallery
 • Tururi asemanatoare

What's included

Destination
Asezarile rupestre Discover Asezarile rupestre
Departure Location
în excursiile pe care le facem plecăm împreună de la cazare, cu microbuzul și parcurgem astfel întreg traseul.
Return Location
revenim de fiecare dată la hotel / pensiune, împreună.
Additional Information
Referitor la dată: Acest sejur poate fi organizat la cerere pentru grupuri, în orice weekend. În funcție de numărul participanților se pot oferi discounturi considerabile.
Price includes
 • Apa
 • Cafea
 • Cazare
 • Cina traditionala
 • Ghid de turism însoțitor
 • Intrari la obiective
 • Mic dejun
 • Pliante
 • Taxa hoteliera
 • Transport la obiective
Price does not include
 • Pranz
 • Transportul
Complementaries
Reduceri de preț pentru copii: Acest aspect se discută punctual

Invitație

Vă invit să petreceți un un weekend în Buzău în Țara Luanei. Acest pachet include o noapte de cazare cu mic dejun, două excursii și o cină tradițională. Cazarea va fi aleasă în pensiuni sau hoteluri de 3*** din Sărata-Monteoru, Berca, Pârscov sau de pe Valea Buzăului. În excursii, veți putea descoperi câteva dintre cele mai frumoase locuri din Buzău. Vom face cunoștință cu oamenii locurilor și religia lor, le vom cunoaște viața. Vom afla cultura acestui colț de țară și vom povesti cea mai importantă legendă al locului. Vom discuta despre roci, despre bogățiile subsolului și de la suprafață. Și vom afla cauzele care au condus la multe dintre cele ce acum le avem. Bucătăria tradițională locală ni se va dezvălui iar drumețiile în natură, către obiectivele turistice din program, ne vor încărca bateriile.

weekend în Buzău

Ce vizităm

Vă propun ca în acest weekend în Buzău în Țara Luanei să vizităm cele două mari obiective ale locului. Vestigiile de la hotarul acesteia, Trovanții, dar și Muzeul Formelor, cel care ne dezleagă multe enigme din geologie vor fi în ziua întâi. Perla coroanei vine în ziua a doua; Așezările rupestre de la Nucu ne vor prilejui intrarea în adâncime în tărâmul misterelor. Turul mare pe care îl vom face aici ne dezvăluie enigme păstrate peste timp, cu ecouri chiar în zilele noastre. Tripla perspectivă, paranormal – religie – legendă, din care vom privi zona Așezărilor Rupestre de la Nucu ne va face să înțelegem mai bine viața de aici.

weeknd în Buzău

Energia zonei este pusă inclusiv pe seama unor elemente radioactive care se presupune că există în subsol. Dar dacă aceasta vine din locuri sau lucruri inaccesibile oamenilor atunci doar ne vom bucura să o folosim. Și le vom da dreptate Regelui Luana și oamenilor lui care și-au ridicat cetatea aici.

weekend în Buzău

Un weekend în Buzău în Țara Luanei vă oferă așadar energia de care aveți nevoie, informațiile pe care cu siguranță nu le știați și legendele locului, frumoase ca toate povestirile românești. Avem grijă de toate detaliile, acordăm atenție cazării de calitate și serviciilor, meniului original, buzoian și excursiilor la obiective. De aceea am pregătit acest sejur și vă invit să petreceți zile de neuitat la pas pe meleagurile noastre.

 • ziua 1
 • ziua 2
ziua 1

Trovanții de la Ulmet

Vizităm Trovanții de la Ulmet, mărturie a luptelor duse aici pentru aflarea secretului apei vii și al apei moarte așa cum am aflat din  legenda uriașului Luana. La marginea cetății sale ne așteaptă un fost câmp de bătălie sau de aterizare a navelor extraterestre despre care. Cunoaștem, așadar, ciudatele pietre vii, gazdă a unor spirite jucăușe sau chiar misterioasele pietre care cresc, după cum au mai fost ele denumite.

În funcție de zona în care suntem cazați, la întoarcere, ne odihnim puțin în poiana cu statui, adică la Tabăra de sculptură Măgura sau mergem să cunoaștem și tinerii trovanți de la Odăile.

ziua 2

Așezările rupestre

Mergem, cum v-am promis, în ținutul unui rege bun, domnitor peste aceste meleaguri și conducător al uriașilor cu care viețuia. Împreună, spune legenda, au aparăt secretul alchimiei și au dispărut cu el. Vom cunoaște tripla perspectivă legendă - religie - paranormal parcurgând drumul printre schiturile rupestre de aici. Pornim imediat după mic dejun; avem de urcat de la 600 metri la 1000 metri altitudine și de văzut numeroase vestigii.

More about Asezarile rupestre

pentru grup organizat
From 600Lei 550Lei
pentru grup organizat
From 550Lei 500Lei

copyright Panoramic Travel 2024

Close

Weekend în Buzău în Țara Luanei

Price
500Lei per person
Duration
2 zile
Destination
Asezarile rupestre
Travellers
min 8 - max 20

  Pentru a face o rezervare este necesar sa acceptati Termenii si Conditiile site-ului. Aceasta sectiune se gaseste in partea de subsol a oricarei pagini. Campurile cu * sunt obligatorii.
  Accept Termenii si Conditiile* da   intreaba-ne despre orice activitate turistica din Buzau. campuri obligatorii *