pentru grup organizat
Price
500Lei per person
Duration
2 zile
Destination
Platoul Meledic
Travellers
min 8 - max 20

Ținutul Sării, Focul Viu și Bisoca Weekend în Buzău

Frumusețile naturii și viața oamenilor dintr-o vatră milenară
 • Information
 • Planul turului
 • Localizare
 • Gallery
 • Tururi asemanatoare

What's included

Destination
Platoul Meledic Discover Platoul Meledic
Departure Location
în excursiile pe care le facem plecăm împreună de la cazare, cu microbuzul și parcurgem astfel întreg traseul.
Return Location
revenim de fiecare dată la hotel / pensiune, împreună.
Additional Information
Referitor la dată: Acest sejur poate fi organizat la cerere pentru grupuri, în orice weekend. În funcție de numărul participanților se pot oferi discounturi considerabile.
Price includes
 • Apa
 • Cafea
 • Cazare
 • Cina traditionala
 • Ghid de turism însoțitor
 • Intrari la obiective
 • Mic dejun
 • Pliante
 • Taxa hoteliera
 • Transport la obiective
Price does not include
 • Pranz
 • Transportul
Complementaries
Reduceri de preț pentru copii: Acest aspect se discută punctual

Invitație

Vă invit să petreceți un un weekend în Buzău în zona de nord. Acest pachet include o noapte de cazare cu mic dejun, două excursii și o cină tradițională. Cazarea va fi aleasă în pensiuni sau hoteluri de 3*** din Beceni, Berca, Vintilă Vodă sau de pe Valea Buzăului. În excursii, veți putea descoperi câteva dintre cele mai frumoase locuri din Buzău. Vom face cunoștință cu oamenii locurilor și religia lor, le vom cunoaște viața. Vom afla cultura acestui colț de țară și vom povesti cea mai importantă legendă al locului. Vom discuta despre roci, despre bogățiile subsolului și de la suprafață. Și vom afla cauzele care au condus la multe dintre cele ce acum le avem. Bucătăria tradițională locală ni se va dezvălui iar drumețiile în natură, către obiectivele turistice din program, ne vor încărca bateriile.

ghid de turism buzoian

Ce vizităm

În prima dintre excursii ne propunem să cunoaștem două manifestări spectaculoase ale subsolului: muntele de sare de la Lopătari și Focul Viu de la Terca. Vizitarea Platoului Meledic, partea de sat sau de rezervație de pe muntele de sare, ne prilejuiește întâlnirea cu formele de relief despre care am învațat la geografie. Vom vedea lapiezuri, ravene, doline, uvale și alte asemenea minunății. Ca să nu vă mai spun că sunt 47 de peșteri dar nu se vizitează niciuna!

excursii de o zi in buzau

Dintre bogățiile subsolului, scoase la iveală prin încrețirea arcului carpatic, vom afla despre sarea care aici e un munte întreg. Vom mai afla că la curbura Carpaților ies din pământ și alte bogății: petrol și gaze, cărbune, ape minerale. Doline, lapiezuri, uvale și ravene, toate acestea sunt amintite și exemplificate aici iar Canionul și Amfiteatrul ne vor rămâne în memorie definitiv. În plus, traiul omului din vatra Mânzălești-Lopătari ne va fi povestit la Muzeul Timpul Omului.

Iar în ziua următoare vom cunoaște minunatele plaiuri bisocene, inclusiv Mănăstirea Poiana Mărului.

ghid turistic buzau

Un weekend în Buzău în zona de nord vă oferă așadar energia de care aveți nevoie, informațiile pe care cu siguranță nu le știați și legendele locului, frumoase ca toate povestirile românești. Avem grijă de toate detaliile, acordăm atenție cazării de calitate și serviciilor, meniului original, buzoian și excursiilor la obiective. De aceea am pregătit acest sejur și vă invit să petreceți zile de neuitat la pas pe meleagurile noastre.

 • ziua 1
 • ziua 2
ziua 1

Meledic și Focul Viu

Pornim către comunele Mânzălești și Lopătari, un adevărat Ținut al sării. Această bogăție, întrucât există în cantități uriașe în alte exploatări, aici a fost lăsată în starea sa naturală. Iar apele, vânturile și mișcările scoarței terestre s-au jucat modelând-o. Vom vedea câteva dintre dolinele celebre, Lacul Mare, locurile unor peșteri fabuloase, amfiteatrul și impresionantul canion. Apoi pornim către Focul Viu, dealul în care balaurul s-a ascuns și ne aruncă limbi de flăcări necontenit. În funcție de disponibilitate, facem o vizită și la Muzeul Timpul Omului.

ziua 2

Minunata Bisoca

Plaiurile de poveste ale Bisocăi ne sunt de acum mai accesibile deoarece drumul a fost în sfârșit reabilitat. Frumoasa comună de la marginea județului ne prezintă extraordinarele sale peisaje dar și câteva atracții principale. Vom vizita Pădurea Lacurile cu al său Lac Limpede, Mănăstirea Poiana Mărului, loc al Sfântului Vasile de la Poiana Mărului dar și Zestrea Bisoceană, un mic atelier, muzeu și magazin care păstrează tradițiile locale și care ne va oferi ocazia întâlnirii cu realizări ale meșterilor populari.

More about Platoul Meledic

pentru grup organizat
From 550Lei 500Lei
pentru grup organizat
From 600Lei 550Lei

copyright Panoramic Travel 2024

Close

Weekend în Buzău în zona de nord

Price
500Lei per person
Duration
2 zile
Destination
Platoul Meledic
Travellers
min 8 - max 20

  Pentru a face o rezervare este necesar sa acceptati Termenii si Conditiile site-ului. Aceasta sectiune se gaseste in partea de subsol a oricarei pagini. Campurile cu * sunt obligatorii.
  Accept Termenii si Conditiile* da   intreaba-ne despre orice activitate turistica din Buzau. campuri obligatorii *