zilnic
Price
140Lei per person
Duration
6 ore
Destination
More than 1
Travellers
min 6 - max 8

Vă invit într-o lume fantastică Vulcanii Noroioși și Trovanții de la Ulmet

Cele mai frumoase legende buzoiene
 • Information
 • Planul turului
 • Localizare
 • Gallery
 • Tururi asemanatoare
O parte din Țara Luanei și cel mai cunoscut fenomen geologic într-o excursie în care trebuie să mergi.

What's included

Destination
Trovantii de la Ulmet , Vulcanii Noroiosi Discover Destinations
Departure Location
Plecăm de la hotelul sau pensiunea la care sunteți cazați sau de la un punct de întâlnire pe care îl stabilim împreună. Tariful afișat este pentru turiștii cazați în zonele Sărata Monteoru, Haleș, Măgura, Berca.
Return Location
Ne întoarcem în punctul din care am plecat.
Additional Information
Echipament și Vreme: Pentru o bună deplasare, confort și evitarea accidentelor, este bine să folosim haine sport și ghete / bocanci. În caz de vreme ploioasă, organizatorul turului va pune la dispoziție pelerine de ploaie. Se impune atenție sporită la deplasare!
Price includes
 • Apa
 • Pliante
Price does not include
 • Intrari la obiective
 • Pranz
Complementaries
Organizare: Sâmbata și duminica vom avea câte o excursie pe zi. Disponibilitatea pentru alegearea facută de dumneavoastra prin transmiterea unei rezervări va fi confirmată prin e-mail sau telefon.
Additional Prices
Reduceri pentru copii: Copiii beneficiază de reducere 20%

Acestea sunt două dintre destinațiile favorite ale celor mai mulți dintre vizitatorii Buzăului. Vă invit în excursie la Vulcanii Noroiosi si Trovantii de la Ulmet. Recent am adăugat pe acest traseu Trovanții de la Odăile și biserica din Capu Satului, locuri mai puțin cunoscute. Ne dorim să cunoașteți două dintre minunile geologiei buzoiene, două manifestări ale solului și subsolului. Și, chiar dacă sunt total diferite, acestea fac deliciul tuturor celor care aleg o excursie în Buzău.

ghid turistic buzau

Parte din celebra Țară a Luanei, Trovanții de la Ulmet par OZN-uri, sau ciuperci, sau ghiulele trase din tunuri preistorice sau tot ce ne putem imagina noi. Dar, vizitându-i, le vom afla povestea, geologia dar și legenda. Vom cunoaște la început viața din satul Ulmet mergând către rezervație. Tot efortul ne va fi răsplătit la destinație. Pe culmea dealului ne așteaptă cuminți aceste gazde ale spiritelor buclucașe, mărturii parcă ale unor vremuri prea îndepărtate.

ghid turistic buzau

Vulcanii Noroioși vin din adâncuri și ne aduc legenda unui frumos tânăr voinic luptând cu balaurul și reușind, cum altfel, sa ne salveze. Cu toate acestea, nu legenda este cea care te lasă mut de uimire ci formele și peisajul cu adevărat selenar. Nici ceea ce ține de geologia Vulcanilor Noroioși nu este mai puțin spectaculos. În simplitatea lor, Vulcanilor le-au trebuit doar apă, gaze și pământ pentru a crea un asemenea fenomen. Și chiar dacă locul este unul care a luat naștere cu mult timp în urmă, acesta e o adevărată Terra Nova. Vă va atrage și vă va fascina prin varietatea conurilor și fierbătorilor dar și prin activitatea lor!

Așa că vă invit în excursie la Vulcanii Noroiosi si Trovantii de la Ulmet.

 • întâi mergem către
 • partea a doua a excursiei este despre
întâi mergem către

Vulcanii Noroioși

Vulcanii sunt dispuși pe o axa Nord-Sud, la poalele Dealului Pâclele, în patru areale: Beciu, Pâclele Mari, Pâclele Mici, Fierbătorile de la Berca. Noi vom vizita două dintre acestea, Pâclele Mari și Beciu. Fiecare dintre aceste zone are particularitățile sale, ceea ce le leagă fiind legenda viteazului Arbanaș. Discutam la fata locului despre formarea Vulcanilor, importanta lor, atracția pe care o manifestă dar și despre pericolul dispariției lor. De asemenea, vom afla care este deosebirea dintre fierbători și vulcani.

partea a doua a excursiei este despre

Trovanții de la Ulmet

Drumul cu mașina, mai întâi dar și cel pe jos nu vor fi ușoare. Numai că la sfârșitul drumului veți vedea că merită tot efortul, fiecare picătura de sudoare. Trovanții de la Ulmet sunt pe o muchie de deal unde solul dar și apele speciale au creat aceste frumuseți. Totuși, legenda ne atrage atenția asupra faptului că trovanții sunt mărturii ale unui război demult purtat cu forte nepământești, nave extraterestre rămase mărturie. Aflăm legenda completă și vom avea timp pentru o consistentă ședință foto.

More about Trovantii de la Ulmet

More about Vulcanii Noroiosi

copyright Panoramic Travel 2024

Close

Excursie la Vulcanii Noroiosi si Trovanti

Price
140Lei per person
Duration
6 ore
Destination
More than 1
Travellers
min 6 - max 8

  Pentru a face o rezervare este necesar sa acceptati Termenii si Conditiile site-ului. Aceasta sectiune se gaseste in partea de subsol a oricarei pagini. Campurile cu * sunt obligatorii.
  Accept Termenii si Conditiile* da   intreaba-ne despre orice activitate turistica din Buzau. campuri obligatorii *