LA CERERE
Price
85Lei per person
Duration
6 ore
Destination
More than 1
Travellers
min 6 - max 8

de la cel mai cunoscut fenomen geologic al tarii la cea mai veche manastire Vulcanii Noroiosi si Manastirea Ciolanu

alaturi de Schitul Cetatuia si Tabara de sculptura de la Magura
 • Information
 • Planul turului
 • Localizare
 • Gallery
 • Tururi asemanatoare

What's included

Destination
Dealul Istrita , Vulcanii Noroiosi Discover Destinations
Departure Location
Plecam de la hotelul sau pensiunea la care sunteti cazati sau de la un punct de intalnire pe care il stabilim impreuna. Tariful afisat este pentru turistii cazati in zonele Sarata Monteoru, Hales, Magura, Berca.
Return Location
Ne intoarcem in punctul din care am plecat.
Tour Start Date & Time
Everyday at 09:30
Price includes
 • Apa
 • Pliante
 • Transport
 • Tururi cu ghid turistic
Price does not include
 • Intrari la obiective
 • Pranz
Additional Prices
Reduceri pentru copii: Copiii beneficiaza de reducere 20%

Va prezint in cele ce urmeaza doua dintre cele mai apreciate destinatii buzoiene, doua zone diferite din toate punctele de vedere si intr-o abordare diferita: geologia zonei Buzaului in contextul Carpatilor Curburii, pe de o parte si viata crestin-ortodoxa a oamenilor din aceasta parte de tara, pe de alta parte.

De departe emblema a judetului Buzau, Vulcanii Noroiosi este cu siguranta cel mai vizitat obiectiv turistic.

Indraznesc sa spun ca mereu vom descoperi ceva nou in aceasta arie protejata si ca Vulcanii sunt diferiti de fiecare data cand ii vizitezi.

Alaturi de cea mai veche asezare monahala din Buzau, Manastirea Ciolanu, mandria judetului si preferata publicului vizitator, vom vizita Schitul Cetatuia, un loc apartinand de aceeasi manastire dar cu farmecul si istoria sa, mai ales ca acesta e asezat pe o vatra dacica.

Un loc aparte in excursia noastra il va avea Tabara de sculptura de la Magura, cu amploarea ei si cu recordurile sale greu de egalat.

Ca si in celelalte tururi, legendele ne vor insoti, la fel si peisajele sau panoramele minunate precum si regretele date de unele neajunsuri in domeniu.

 • prima statie
 • a doua statie
 • ajungem la Ciolanu
 • plecam spre padure prin
 • in final ajungem la
prima statie

Vulcanii Noroiosi de la Paclele Mari

Denumirea acestor locuri a fost facuta gresit astfel incat vulcanii mai mici se afla la Paclele Mari si invers. Oricum ar fi, incepem sa facem cunostinta cu vulcanii si cu legenda voinicului Arbanas care a invins, cel putin partial, balaurul. Ne bucuram de peisaj si poze dar aflam aici si ce e cu acest fenomen, cat de important este in contextul geologic european si cat de probabil este ca peste ceva timp sa dispara.

Dincolo de legenda aceasta, mai noua, se pare, marturii despre frumusetea si importanta Vulcanilor Noroiosi aduc numerosi scriitori romani iar multimea de sedinte foto si de scene de film turnate ridica la rang de prima destinatie aceasta parte de deal.

a doua statie

Vulcanii Noroiosi de la Paclele Mici

Continuam povestea, legenda si lectia de geologie in aria vulcanilor mai importanti, asemanatori si totusi diferiti de primii.

La sfarsitul vizitei vom face o mica pauza de cafea si nu numai la terasa invecinata pentru a putea merge mai departe.

ajungem la Ciolanu

Manastirea Ciolanu

Cum spuneam, cel mai vechi loc al calugarilor buzoieni potrivit atestarilor documentare, Manastirea Ciolanu este o frumoasa manastire de calugari care detine doua biserici, un muzeu dar si un generos chiosc pentru slujbele in aer liber. Alaturi de acestea, un magazin al manastirii ne sta la dispozitie.

Pentru alte ocazii, putem sa retinem ca in incinta exista spatii de cazare.

plecam spre padure prin

Tabara de sculptura

Tabara de sculptura Magura este in prezent un muzeu in aer liber cu lucrari realizate timp de 16 ani de artisti plastici de prim rang din Romania si avea scopul de a promova implinirea celor 16 secole de atestare documentara a Buzaului. Lucrarile sunt grupate pe ani iar locul in sine este unul de picnic si odihna pentru buzoieni, in weekend.

Va voi prezenta cate dintre cele mai frumoase sculpturi pe masura ce vom avansa catre urmatorul obiectiv.

in final ajungem la

Schitul Cetatuia

Dupa o scurta dar intensa ascensiune prin padure, ajungem in acest varf de deal unde calugari de la Manastirea ciolanu au primit aprobarea infiintarii schitului cu 200 de ani in urma. De atunci, asemenea altor stabilimente similare, si acesta a cunoscut perioade de glorie si decadere, acum, se pare, gasindu-si un loc stabil in inimile enoriasilor.

Schitul Cetatuia are, asemenea manastirii, latura sa de ctitorie domneasca, este un schit de maici deosebit atat prin arhitectura, infatisare, activitate si pozitionare.

In finalul turului, in functie de disponibilitate putem opri la pensiunea invecinata pentru masa sau racorire, Pensiunea Cetatuia.

More about Dealul Istrita

More about Vulcanii Noroiosi

copyright Panoramic Travel 2022

Close

Excursie la Vulcanii Noroiosi si Dealul Ciolanu

Price
85Lei per person
Duration
6 ore
Destination
More than 1
Travellers
min 6 - max 8

  Pentru a face o rezervare este necesar sa acceptati Termenii si Conditiile site-ului. Aceasta sectiune se gaseste in partea de subsol a oricarei pagini. Campurile cu * sunt obligatorii.
  Accept Termenii si Conditiile* da
   intreaba-ne despre orice activitate turistica din Buzau. campuri obligatorii *