zilnic
Price
140Lei per person
Duration
7 ore
Destination
More than 1
Travellers
min 7 - max 8

viata oamenilor din zona montana a judetului Buzau Lacul Siriu si Valea Sibiciului

de la tehnologie la cotidian
 • Information
 • Planul turului
 • Localizare
 • Gallery
 • Tururi asemanatoare

What's included

Destination
Cascada Pruncea , Lacul Siriu , Muzeul chihlimbarului Discover Destinations
Departure Location
Plecam de la hotelul sau pensiunea la care sunteti cazati sau de la un punct de intalnire pe care il stabilim impreuna. Tariful afisat este pentru turistii cazati in zonele Sarata Monteoru, Hales, Magura, Berca.
Return Location
Ne intoarcem in punctul din care am plecat.
Price includes
 • Apa
 • Pliante
Price does not include
 • Intrari la obiective
 • Pranz
Additional Prices
Reduceri pentru copii: Copiii beneficiaza de reducere 20%

O excursie la Lacul Siriu și Valea Sibiciului, pe care v-o propun pentru mai bine de 7 ore, este pe cât de lungă pe atât de complexă și frumoasă. Vom avea de vorbit multe despre acest minunat lac de smarald, despre inginerie și dedicare. Dar și despre câteva repere în clasamente sau particularități tehnologice ale construcției.

Peisajul minunat din zona cascadei ne va purta cu gândul în urmă cu peste 200 de ani. Și vom afla legenda unui haiduc al zonei, deloc un personaj negativ, mai degrabă un Robi Hood al locului.

Apoi vom vizita un muzeu unic în țară, Muzeul Chihlimbarului. Acesta ne va introduce în atmosfera vremurilor în care oamenii nu știau ce bogăție dețin aceste locuri. Dar cei care au exploatat rumanitul știau!

La final, ne vom afla într-o bisercă rupestră în care sunt ținute slujbe ortodoxe de mai bine de 750 de ani. Visul divin al celor care au început săparea Bisericii din Aluniș, evoluția ulterioară ca schit sau biserică de mir și ceea ce reprezintă ea astăzi vom afla împreună.

Sper că veți considera fascinantă această excursie la Lacul Siriu și Valea Sibiciului. Sunt domenii variate dar interesante (tehnologie, istorie, artă, creștinism). Și sunt privite în legătură cu viața oamenilor care au facut toate aceste lucruri. Vă aștept în tur!

 • prima oprire
 • pe malul lacului
 • langa baraj
 • Pensiunea 14 Scaune
 • vizitam un loc unic in tara
 • incheiem turul intr-un loc aparte
prima oprire

Cimitirul Eroilor

Ajungem, in sfarsit, in aceasta zona, dupa un drum nu atat de greu cat de lung si sinuos. Primul popas pe care il facem este la cimitirul eroilor ridicat in memoria celor care si-au pierdut viata in luptele care au avut loc pe crestele Muntilor Buzaului in primul razboi mondial. Vom putea vedea si osuarul cuprinzand ramasitele pamantesti ale soldatilor.

pe malul lacului

Pensiunea Izvorul Bucuriei

Aici oprim pentru o cafea, o apa sau chiar o gustare si, daca se voteza "pentru", facem si o scurta iesire pe lac

langa baraj

belvedere - o poza de neuitat

Aici este locul in care vorbim despre aceasta minunata constructie si ce a presupus realizarea ei dar nu ratam ocazia de a face o fotografie memorabila. Sau mai multe :)

Pensiunea 14 Scaune

este langa Cascada Pruncea

Mergem cu masina pana in apropierea cascadei dar ii lasam si drumetiei un capitol frumos: mergem pe jos 2 km pana la cascada iar la intoarcere ne incarcam bateriile pentru drumul pana la Colti.

vizitam un loc unic in tara

Muzeul Chihlimbarului

Vom vedea aici piese din chihlimbar dar si chihlimbar brut, vom afla povestea locului si a oamenilor care au ramas saraci desi stateau pe o comoara iar cei interesati pot achizitiona suveniruri de la magazinul din vecinatate.

incheiem turul intr-un loc aparte

biserica din Alunis

Alunisul aflat la un capat de drum, pe o vale ingusta de munte este locul in care gasim una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe cu activitate neintrerupta. Vizitam si cele cateva asezari rupestre din cadrul complexului si incheiem turul la Scaunul lui Dumnezeu admirand panorama si bucurandu-ne de peisaj.

More about Cascada Pruncea

More about Lacul Siriu

More about Muzeul chihlimbarului

copyright Panoramic Travel 2024

Close

Excursie la Lacul Siriu si Valea Sibiciului

Price
140Lei per person
Duration
7 ore
Destination
More than 1
Travellers
min 7 - max 8

  Pentru a face o rezervare este necesar sa acceptati Termenii si Conditiile site-ului. Aceasta sectiune se gaseste in partea de subsol a oricarei pagini. Campurile cu * sunt obligatorii.
  Accept Termenii si Conditiile* da   intreaba-ne despre orice activitate turistica din Buzau. campuri obligatorii *