zilnic
Price
140Lei per person
Duration
7 ore
Destination
More than 1
Travellers
min 6 - max 8

incursiune în Țara Luanei Trovanții de la Ulmet și Așezările rupestre de la Nucu

de la perioada pre-creștină către prezent prin Athosul românesc
 • Information
 • Planul turului
 • Localizare
 • Gallery
 • Tururi asemanatoare
Tot ce ți-ai dori să afli despre misterioasa Țară a Luanei și o picătură din puternica energie a acesteia .

What's included

Destination
Asezarile rupestre , Trovantii de la Ulmet Discover Destinations
Departure Location
Plecăm de la hotelul sau pensiunea la care sunteți cazați sau de la un punct de întalnire pe care îl stabilim împreună. Tariful afișat este pentru turiștii cazați în zonele Sărata Monteoru, Haleș, Măgura, Berca.
Return Location
Ne întoarcem în punctul din care am plecat.
Additional Information
Echipament si Vreme: Pentru o buna deplasare, confort si evitarea accidentelor, este de preferat folosirea hainelor sport si a ghetelor / bocancilor. In caz de vreme ploioasa, organizatorul turului va pune la dispozitie pelerine de ploaie. Se impune atentie sporita la deplasare.
Price includes
 • Apa
 • Pliante
Price does not include
 • Intrari la obiective
 • Pranz
Complementaries
Organizare: Sambata si duminica vom avea cate o excursie pe zi. Disponibilitatea pentru alegearea facuta de dumneavoastra prin transmiterea unei rezervari va fi confirmata prin e-mail sau telefon.
Additional Prices
Reduceri pentru copii: Copiii beneficiaza de reducere 20%

Vă invit prin acest articol în cel mai frumos tur din cele existente în județul Buzău, în excursie la Trovanti si Asezarile rupestre. De ce spun astea? Tot ceea ce vedem și ce aflam aici este de primă importanță, chiar dacă legendele sunt… niște legende. Ascultați-le, sunt povești frumoase. Sigur, e greu de pătruns și înțeles ce s-a petrecut cu 20.000 de ani în urmă. Poate de aceea a și fost plasat acolo acest eveniment. Dar ce ne costă să fim pentru o zi copii și să ascultăm Legenda Regelui Luana și a Țării sale? Dar nu numai pentru legendă vă invit aici. Țara Luanei înseamnă o energie deosebită, un albastru desăvârșit și fapte care se înscriu mai curând la știri decât la povești. Sau, mai pe scurt, o lecție de geologie cu concluziile sale în prezent. Iar cele mai frumoase locuri din Țara Luanei le găsiți în excursia la Trovanti si Asezarile rupestre.

Pe scurt, poate că nu vom deschide OZN-uri și poate că nu vom elucida misterele piramidelor din acest loc dar va garantez că veți găsi aici liniște, bucurie și plăcerea drumeției iar la final nu vom simți oboseala. Vi se pare suficient? Dacă da, vă aștept. Dacă nu, vă mai promit povești adevărate cu teleportări, dispariții bizare, uriași descoperiți în pământ. Și chiar povești cu oameni ca noi sau cu savanți ori conducători. Toate acestea într-o singură plimbare de o zi, excursie la Trovanti si Asezarile rupestre.

 • prima etapa este la
 • cel de la doilea capitol cuprinde
prima etapa este la

Trovantii de la Ulmet

Facem aici primul nostru pas in Tara Luanei deoare suntem la granita acesteia, chiar pe campul de aterizare a navelor cosmice venite sa fure secretul Regelui. Dupa atata timp, nu cred ca ni se va deschide vreo nava de lupta dar merita sa incercam. Vom afla legendele trovantilor dar si latura stiintifica, vom vedea siluetele unor ciuperci, melci, turbane si chiar vom cunoaste delfinul si balena.

Atat panoramele care ni se dezvaluie de pe aceasta culme cat si celelalte elemente, din apropiere ne vor provoca la fotografii cel putin de invidiat.

cel de la doilea capitol cuprinde

Asezarile Rupestre de la Nucu

Odata plecati de la Trovanti, cu impresiile puternice date de acestia, nu ne putem gandi decat la ce sa ne asteptam in continuare. Dupa 10 km de mers pe un drum groaznic si dupa inca 1 km de mers pe jos ajungem la portile Tarii Luanei, in Poiana Cozanei.

Forma de amfiteatru a acestei mici depresiuni, cu locurile sale de sacrificii sau cuvantari adresate poporului ne va ajuta sa ne imaginam o Tara a Luanei perfecta dar care a apus, totusi. Dupa ce vom povesti despre cele intamplate aici inclusiv in vremuri mai recente, vom porni la drum.

Ne asteapta cateva dintre reperele zonei: pestera Fundul Pesterii, Scaunele lui Negru Voda, Chilia lui Dionisie Torcatorul, Arcada din gresie si Bisericuta lui Iosif.

Poate ca acest tur mic al Asezarilor rupestre va va placea si va va indemna sa reveniti pentru a calatori mai mult si a cunoaste mai multe. Va invit intr-un tur exclusiv al zonei cu parcurgerea majoritatii obiectivelor si cu ascensiunea pana in Varful Turtudui, la 1000 metri, adevarata legenda a energiei speciale a Tarii Luanei.

More about Asezarile rupestre

More about Trovantii de la Ulmet

copyright Panoramic Travel 2024

Close

Excursie la Trovanti si Asezarile Rupestre

Price
140Lei per person
Duration
7 ore
Destination
More than 1
Travellers
min 6 - max 8

  Pentru a face o rezervare este necesar sa acceptati Termenii si Conditiile site-ului. Aceasta sectiune se gaseste in partea de subsol a oricarei pagini. Campurile cu * sunt obligatorii.
  Accept Termenii si Conditiile* da   intreaba-ne despre orice activitate turistica din Buzau. campuri obligatorii *