zilnic
Price
125Lei per person
Duration
7 ore
Destination
Muzeul chihlimbarului
Travellers
min. 7 - max. 8

va invit sa cunoasteti doua legende impresionante Chihlimbarul de Colti si biserca de la Alunis

plaiuri stravechi buzoiene, cultura si civilizatie
 • Information
 • Planul turului
 • Localizare
 • Gallery
 • Tururi asemanatoare
Chihlimbarul si ortodoxia - doua bogatii ale acestei zone intr-o plimbare benefica pentru spirit si fizic.

What's included

Destination
Muzeul chihlimbarului Discover Muzeul chihlimbarului
Departure Location
Plecam de la hotelul sau pensiunea la care sunteti cazati sau de la un punct de intalnire pe care il stabilim impreuna. Tariful afisat este pentru turistii cazati in zonele Sarata Monteoru, Hales, Magura, Berca.
Return Location
Ne intoarcem in punctul din care am plecat.
Additional Information
Echipament: este un traseu mediu ca dificultate, fara probleme cauzate de relief dar nu recomad purtarea pantofilor.
Price includes
 • Apa
 • Pliante
Price does not include
 • Intrari la obiective
 • Pranz
Complementaries
In caz de vreme ploioasa: Organizatorul turului va pune la dispozitie pelerine de ploaie. Se impune atentie sporita la deplasare.
Additional Prices
Reduceri pentru copii: Copiii beneficiaza de reducere 20%

Biserica de la Alunis si chihlimbarul de Colți

Biserica si ansamblul rupestru de la Alunis formeaza unul dintre cele mai vechi areale in care crestinismul s-a perpetuat in Romania, in care ortodoxia a aparut, ca in vechime, intai in pesteri sau in grote sapate de mana omunlui. Mai mult, aici este cea mai veche biserica din stanca in care inca se mai tin slujbe. Iar tot ceea ce exista aici se datoreaza viziunii a doi ciobani care au sapat-o in stanca pentru a afla icoana Maicii Domnului.

De mai bine de 700 de ani, aici ortodoxia este la ea acasa. In biserca si in cele aproximativ 30 de schituri rupestre este dus mai departe cuvantul evanghelic, se fac slujbe si se continua traditia romaneasca.

Ca si cazul altor asezaminte monahale buzoiene, exista mentiuni documentare din vremea domnitorului Mihnea Turcitul si a sotie sale Doamna Neaga. Vedem in aceasta un sistem bine inchegat al crestinismului pe plaiurile buzoiene, nucleele dezvoltarii romanesti de mai tarziu. Dar, despre toate acestea vom povesti la fata locului.

Despre partea a doua, mai actuala a excursiei, despre chihlimbar, se pot spune multe. De la stralucirea data de participarea acestor nestemate la Expozitia Mondiala si pana la tranzactionarea paguboasa pentru localnicii care descopereau bucatile de chihlimbar si le schimbau pe putina paine, avem o suma de povestiri. Va invit sa le aflati la sursa!

 

 • Chihlimbarul de la Colti si Biserica de la Alunis
Chihlimbarul de la Colti si Biserica de la Alunis

despre bogatia materiala si spirituala a locurilor

 • avem un drum nu foarte lung si nu foarte de greu de parcurs dar, asemenea altora, incomplet reabilitat iar, pe alocuri, abrupt sau sinuos. Cu toate acestea va asigur ca este de o frumusete rara.
 • traseul nostru se compune din doua etape: cea parcursa cu microbuzul si cea parcursa pe jos. Excursia noastra include o drumetie pana la Asezarile rupestre din Poiana Cozanei, Nucu. Aceasta va fi de neuitat!
 • in prima etapa vom vedea un muzeu inedit care strange in micul sau stabiliment tot ce ne-a mai ramas din perioada exploatarii chihlimbarului buzoian. Veti cunoaste modul in care se extragea aceasta bogatie, unele lucruri realizate din ea precum si povestile locului legate de chihlimbar.
 • apoi, ajungem la Alunis. Cum spuneam, o zona in care crestinismul este la el acasa, in care o viziune divina i-a indemnat pe doi oameni sa faca o extraordinara biserca in stanca iar pe calugarii care s-au asezat ulterior aici sa-si sape locuintele in piatra din vecinatate pentru a fi  mai aproape de divinitate.
 • de aici ne pregatim pentru drumetie. Vom trece dealul pana in zona din care incep traseele catre Asezarile rupestre de la Nucu. Timp de cca o ora sau doua ne vom odihni in poiana, vom descoperi  legendele locului si cateva dintre asezarile rupestre. Apoi, facem cale intoarsa.

More about Muzeul chihlimbarului

copyright Panoramic Travel 2024

Close

Excursie la Colti si Alunis

Price
125Lei per person
Duration
7 ore
Destination
Muzeul chihlimbarului
Travellers
min. 7 - max. 8

  Pentru a face o rezervare este necesar sa acceptati Termenii si Conditiile site-ului. Aceasta sectiune se gaseste in partea de subsol a oricarei pagini. Campurile cu * sunt obligatorii.
  Accept Termenii si Conditiile* da   intreaba-ne despre orice activitate turistica din Buzau. campuri obligatorii *