CulturaIstorieMuzeePentru copiiWeekendMuzeul Chihlimbarului

bogatii din adancurile pamantului

Unde este Muzeul chihlimbarului?

Intram pe drumul comunal DC69, in localitatea buzoiana Colti, venind dinspre Sibiciu si Patarlagele. Patarlagele este situata pe drumul national Buzau – Brasov, DN10.  Muzeul chihlimbarului este supranumele dat Colectia de chihlimbar de la Colti. Desi este vorba de un drum comunal, acesta este asfaltat, astfel incat putem spune ca se ajunge usor la Colti. Sunt portiuni care lasa de dorit dar, in general, se merge bine.

ghid turistic buzau

Ce este Colectia de chihlimbar?

Aceasta este o sectie a Muzeului Judetean Buzau care aduna intr-o cladire cu arhitectura specifica zonei, cele mai frumoase pepite, unelte de exploatare precum si materiale documentare despre exploatarea chihlimbarului din aceasta zona. Initiativa crearii acestei colectii s-a nascut in anul 1973, deschiderea ei pentru public facandu-se in 1980. 40 de ani mai tarziu, muzeul imbraca o haina noua: se consolideaza sediul, se modernizeaza modul de expunere si prezentare, se achizitioneaza o vitrina smart. Este prima de acest gen intr-un muzeu din Romania! Apoi se deschide magazinul muzeului de unde puteti achizitiona multe suveniruri buzoiene.

Cine poate vizita Muzeul Chihlimbarului?

Aceasta este o colectie muzeala accesibila tuturor, este genul de muzeu care le va placea tuturor. Modul de prezentare si calitatea informatiei precum si celelalte elemente conexe va vor capta definitiv atentia lasandu-va intr-un colt de memorie imagini si date despre ce a insemnat aceasta bogatie in contextul local, la poalele Muntilor Buzaului. As indrazni sa spun ca vizitarea muzeului este chiar indicata pentru copii. Ei vor putea sa asocieze cele invatate la scoala cu chestiuni practice, vazute pe viu aici.

ghid turistic buzau

Cand putem vizita?

Muzeul chihlimbarului Colti este deschis tot anul, cu exceptia zilelor de luni si marti. Elevii si studentii beneficiaza de tarife reduse (2 lei). Adultii in grup organizat platesc 5 lei de persoana iar individual 10 lei. M-am gandit ca ar fi frumos sa includem acest muzeu intr-o excursie mai ampla.

Localizare:
in centrul comunei Colti
Distanta:
8 km de DN10 BUzau - Brasov
Share on social networks

copyright Panoramic Travel 2022