la cerere
Price
510Lei per person
Duration
2 zile
Destination
Țara Făgărașului
Travellers
min 8-max 20

Cultura, istoria și religia transilvăneană din Țara Făgărașului

într-o excursie de două zile cu cazare în Sibiu
 • Information
 • Planul turului
 • Localizare
 • Gallery
 • Tururi asemanatoare

What's included

Destination
Țara Făgărașului Discover Țara Făgărașului
Departure Location
Plecăm de la domiciliu sau de la locul indicat de fiecare turist.
Return Location
Ne întoarcem în același loc din care am plecat.
Price includes
 • Apa
 • Cafea
 • Cazare
 • Ghid de turism însoțitor
 • Mic dejun
 • Transport la obiective
Price does not include
 • Cheltuieli cu masa / mesele
 • Cheltuieli personale
 • Intrari la obiective
Complementaries
Reduceri de preț pentru copii: Acest aspect se discută punctual.

Minunata țară de la poalele muntelui

Probabil că nu există român care să fi trecut pe lângă Sibiu și care să nu fi admirat din depărtare frumusețea Munților Făgăraș cu crestele acoperite aproape permanent de zăpadă. La poalele lor se întinde un ținut fermecător, plin de legende și locuri de poveste. Aș vrea să facem o excursie în Țara Făgărașului pentru a vizita o parte din aceste locuri. Va fi o excursie de două zile în care să admirăm, așa cum spuneam și în alte ocazii câteva dintre cele mai de seamă creații ale naturii dar și pe cele ale omului. Iar mai târziu, poate peste un an, să revenim și să completăm tabloul cu alte obiective sau chiar cu o excursie mai amplă.

excursie in tara fagarasului

Ce vedem în excursie în Țara Făgărașului

Încercăm să cuprindem cât mai multe obiective în această plimbare. Vă propun să vizităm: Abația Cisterciană Cârța, Castelul de lut din Valea Zânelor. Neapărat Cetatea Făgăraș, Mănăstirea Șinca Veche și Mănăstirea Brâncoveanu Sâmbăta de sus. În Sibiu avem Muzeul Astra și, desigur, Cetatea Sibiului cu piețele și turnurile sale celebre.

Vizitarea unor obiective din program este opțională. Cu toate acestea, când vom pleca la drum va trebui să stim ce vizităm deoarece în unele locuri vom face programări. Aceasta presupune comunicarea numărului de vizitatori și ora sosirii.

 • Ziua 1
 • Ziua 2
Ziua 1

pornim la drum la ora 6 ca să vedem cât mai multe obiective

Vizităm întâi un loc nou și vechi în egală măsură. Spun asta deoarece tot ce s-a făcut la această mănăstire (acum de maici), atât în trecut cât și în zile mai apropiate, este la fel de important, frumos și în spiritul ortodox. Și veți vedea acolo de ce spun asta. Suntem invitați să luăm din liniștea și pacea de aici pentru a o duce mai departe dar și spre împăcarea sufletelor.

Ne îndreptăm către Cetatea Făgărașului, obiectiv de mare valoare și importanță pentru tot ce a însemnat viața din țara cu același nume. Reședință nobiliară și princiară, cetatea a fost centrul unui domeniu cuprinzând 62 de sate în sec. 16. Astăzi, Muzeul Țării Făgărașului, acest castel fortificat, ne prezintă în sălile sale principalele etape din viața comunității și a sa: oamenii cu portul și obiceiurile lor, icoanele și bisericile zonei, eroii noștri și perioadele mai puțin liniștite etc.

Urmează, înainte sau după masa de prânz, Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de sus. Un loc deosebit pentru reculegere și întărire sufletească, mănăstirea este ctitorie a boierilor brâncoveni și a fost mult timp un punct central de rezistență a ortodoxiei în Transilvania. Totuși, ruinarea sa și renașterea din propria cenușă, s-au produs iar viața întreagă a acestui loc merită povestită, merită ascultată...

Estimăm că vom ajunge la Sibiu în jurul orei 16 iar până la orele serii merităm un timp de odihnă.

Seara vom vizita o parte din cetatea Sibiului urmând să continuăm a doua zi. Pe harta din pagina ”localizare” puteți vedea principalele obiective pe care ne propunem să le vizităm în acest tur pietonal, unele în prima seară, restul în dimineața următoare.

 

Ziua 2

începe cu mic dejun dar și cu locurile nevizitate din cetate.

Vizităm restul obiectivelor ramase din ziua precedentă, luăm ultimele suveniruri și facem ultimele poze. Apoi plecăm mai departe.

La marginea Sibiului ne așteaptă Muzeul Astra, unul al artei populare și arhitecturii țărănești. Valorile tradiționale românești de aici sunt transmise de peste 100 de ani prin intermediul acestui muzeu. Noi vom pune accent pe vizitarea secțiunii în aer liber dar și celelalte 3 pot fi valorificate în limita timpului alocat.

Drumul continuă spre Castelul de lut din Valea Zânelor. Castelul a fost construit de cei care și l-au imaginat în speranța izolării de traiul cotidian, citadin. Iar întreg drumul de la acest vis la realitate, parcurs în câțiva ani, ne face și pe noi, călătorii, să ne imaginăm că suntem prinți, prințese sau măcar... spiriduși în acest loc.

La scurtă distanță oprim pentru un alt loc unic, de astă dată nu de rit ortodox dar deloc neînsemnat: Abația Cisterciană Cârța. Locul de un profund mister i-a inspirat pe producătorii filmului The Non. Și, probabil, nu degeaba se spune că este păzit de sufletele călugărilor cistercieni care mută obiecte sau fac zidurile să tremure uneori.

Părăsim locul și ne îndreptăm către casă unde vom ajunge între orele 21-22.

More about Țara Făgărașului

la cerere
From 550Lei 510Lei
la cerere
From 550Lei 510Lei
la cerere
From 550Lei 510Lei
Share on social networks

copyright Panoramic Travel 2024

Close

Excursie în Țara Făgărașului

Price
510Lei per person
Duration
2 zile
Destination
Țara Făgărașului
Travellers
min 8-max 20

  Pentru a face o rezervare este necesar sa acceptati Termenii si Conditiile site-ului. Aceasta sectiune se gaseste in partea de subsol a oricarei pagini. Campurile cu * sunt obligatorii.
  Accept Termenii si Conditiile* da   intreaba-ne despre orice activitate turistica din Buzau. campuri obligatorii *