la cerere
Price
750Lei per person
Duration
3 zile
Destination
Sighișoara
Travellers
min 8-max 20

Probabil cea mai frumoasă cetate medievală Sighișoara - Festivalul Medieval 2024

într-o excursie care include Viscri, Racoș, Feldioara, Rupea
 • Information
 • Planul turului
 • Localizare
 • Gallery
 • Tururi asemanatoare

What's included

Destination
Sighișoara Discover Sighișoara
Departure Location
Plecăm din Buzău, de la domiciliu sau de la locul indicat de fiecare turist.
Return Location
Ne întoarcem în același loc din care am plecat.
Tour Start Date & Time
26 iulie 2024 6:30
Price includes
 • Apa
 • Cafea
 • Cazare
 • Ghid de turism însoțitor
 • Mic dejun
 • Transport la obiective
Price does not include
 • Cheltuieli cu masa / mesele
 • Cheltuieli personale
 • Intrari la obiective
Complementaries
Reduceri de preț pentru copii: 650 lei pentru copiii de 5 - 12 ani

Despre ce este vorba

Vă propun o excursie la Sighișoara în cea mai cunoscută cetate. Chiar cea mai renumită destinație de profil pentru turiștii străini și un festival medieval unic. Am ales să vă invit în această excursie în perioada festivalului deoarece este un eveniment deosebit. Vom vizita liniștiți atât cetatea Sighișoarei cât și alte obiective de pe traseu. Excursia noastră include turul pietonal al obiectivelor din cetate dar și un tur pietonal în Târgu Mureș. Avem și câteva ore plăcute petrecute în locuri ca satele Viscri și Bunești, la Vulcanul de la Racoș sau în Cetățile Rupea, Prejmer și Feldioara.

excursie la sighisoara

Ce am inclus, cum ne desfășurăm

Pentru a profita la maxim de drumul relativ lung dar frumos, vă propun să ne oprim la principalele obiective turistice de pe traseul excursiei la Sighișoara. Vom vizita frumoasa cetate a Feldioarei dar și impunătoarea cetate Rupea. Nu vom rata vulcanul de la Racoș, o raritate a genului.

Drumul nostru se abate și pe la minunatele sate mult mediatizate: Viscri și Bunești. Nu putem trece prin mirifica zonă transilvăneană fără a face un consistent popas și a vizita câteva dintre edificiile de marcă.

Sighișoara ne întâmpină cu încântătoarea cetate iar noi vom avea o întreagă zi să participăm la cât mai multe evenimente și să vizităm. Ziua de sâmbătă îi este dedicată; pornim spre casă seara, târziu.

În principiu, excursia la Sighișoara include popasul la Racoș în ziua a doua. Ne mai dezmorțim în această mică drumeție care va dura cât vă veți dori, apoi continuăm spre Buzău.

De altfel, întreaga excursie va fi una relaxantă, nu ne vom grabi ci ne vom bucura pe îndelete de fiecare oprire. În afara unui timing orientativ nu vom fi cu ochii pe ceas ci pe frumusețile vizitate.

 

 • ziua 1
 • ziua 2
 • ziua 3
ziua 1

pe drumul spre Sighișoara

Vom porni la drum la ora 6, poate puțin trecute. Ne dorim ca încă de dimineață să fi trecut în Ardeal iar la primul obiectiv să ne trezim de tot: cetatea Feldioarei.

Va veni apoi cetatea Rupea, fiecărei cetăți revenindu-i câte un popas de 30 minute. Printre acestea, își va face loc sanvișul de mic dejun.

Până la prânz vizităm satele Viscri și Bunești iar după masă ne îndreptăm spre Sighișoara.

Orele serii ne găsesc în primul tur al cetății iar drumul continuă până la Tg. Mureș unde ne cazăm. Hotelul nostru este unul de 4**** cu mic dejun, evident. 

 

ziua 2

ziua festivalului

După micul dejun, pornim spre Sighișoara pentru vizitarea cetății, vizitarea celebrelor turnuri fiind aproape obligatorie. Participăm la întreaga zi a festivalului, mâncăm în cetate, ne bucurăm de toate manifestările organizate aici (expoziții, spectacole, lupte, concerte).

Ne întoarcem la Tg. Murș pentru cazare la o oră de seară târzie pe care o vom stabili ulterior.

ziua 3

spre casă

Ne îmbarcăm pentru întoarcere după mis dejun. Nu excludem o oprire scurtă dacă ați uitat ceva în cetate dar ne îndreptăm spre Racoș. O pauză binevenită și o mică drumeție în natură.

Apoi, în funcție de timpul rămas, vedem cetățile Prejmer și Hărman și o luăm pe vale. Pe Valea Buzăului.

Drumul spre casă va părea după aceasta mai ușor. Înainte de a ne despărți, stabilim că ne revedem la următoarea excursie.

More about Sighișoara

la cerere
From 550Lei 510Lei
la cerere
From 550Lei 510Lei
Share on social networks

copyright Panoramic Travel 2024

Close

Excursie la Sighișoara

Price
750Lei per person
Duration
3 zile
Destination
Sighișoara
Travellers
min 8-max 20

  Pentru a face o rezervare este necesar sa acceptati Termenii si Conditiile site-ului. Aceasta sectiune se gaseste in partea de subsol a oricarei pagini. Campurile cu * sunt obligatorii.
  Accept Termenii si Conditiile* da   intreaba-ne despre orice activitate turistica din Buzau. campuri obligatorii *