la cerere
Price
510Lei per person
Duration
2 zile
Destination
Subcarpatii Getici
Travellers
min 8-max 20

Istorie, religie, natură, lucruri și locuri făurite de oameni în Subcarpații Getici

câte ceva din județele Argeș și Vâlcea
 • Information
 • Planul turului
 • Localizare
 • Gallery
 • Tururi asemanatoare

What's included

Destination
Subcarpatii Getici Discover Subcarpatii Getici
Departure Location
Plecăm de la domiciliu sau de la locul indicat de fiecare turist.
Return Location
Ne întoarcem în același loc din care am plecat.
Price includes
 • Apa
 • Cafea
 • Cazare
 • Ghid de turism însoțitor
 • Mic dejun
 • Transport la obiective
Price does not include
 • Cheltuieli cu masa / mesele
 • Cheltuieli personale
 • Intrari la obiective
Complementaries
Reduceri de preț pentru copii: Acest aspect se discută punctual.

O pagină de istorie la poalele Carpaților

O excursie în Subcarpații Getici este aproape de casă dar adună o mulțime de repere unicat sau foarte importante din viața țării noastre. Ceea ce ne-a oferit natura și ceea ce a făcut omul, ce a însemnat peste timp viața oamenilor, le descoperim aici. Aflăm povești, legende dar și realități păstrate de cartea de istorie. Vă propun să vizităm într-o excursie de două zile fosta capitală Târgoviște, celebra operă a Meșterului Manole, să coborâm în pământ în Salina Tg. Ocna sau să facem o plimbare pe malul Oltului, chiar în partea dragă domnitorului, la Cozia.

excursie in subcarpatii getici

Ce vizităm în excursie în Subcarpații Getici

În această excursie istoria și religia ne însoțesc la tot pasul. Deschidem șirul în Târgoviște la  Curtea Domnească și Turnul Chindiei. Urcăm apoi în județul vecin la muzeul automobilului din Câmpulung. Vizităm un loc extraordinar –  Mănăstirea Corbii din piatră apoi ajungem la Curtea de Argeș. Aici găsim Mănăstirea Argeș, Curtea Episcopală și Cripta regală. Minunata Salină Ocnele Mari precum și stațiunile Băile Olănești și Călimănești-Căciulata completează ziua a doua. Tot atunci vizităm Mănăstirea Cozia iar la întoarcere facem un popas în centrul municipiului Pitești.

Vizitarea salinei este opțională, persoanele care doresc pot alege să petreacă acest timp vizitând centrul orașului Râmnicu Vâlcea.

 • Ziua 1
 • Ziua 2
Ziua 1

pornim la drum la ora 6 pentru că avem cale lungă

Drumul până la Târgoviște nu durează mult iar pe la ora 9 ne pregătim să vizităm fosta cetate de scaun a Țării Românești. Poate că vom începe cu o cafea dar asta are mai puțină importanță. Vom vedea principalele clădiri care au alcătuit complexul Scaunului Românesc vreme de 400 de ani iar dintre obiective nu lipsește Turnul Chindiei.

Pornim apoi spre Câmpulung pentru a cunoaște o inițiativă privată demnă de laudă: Muzeul automobilului românesc. Cineva s-a gândit ca prin eforturi proprii să adune ce a fost notabil în domeniul auto și nu numai că a reușit dar a întrecut așteptările. Vom vedea aici celebre mărci de automobile românești de care poate am uitat dar și documentele vremii în care acestea se produceau. Și nu numai atât!

Popasul următor va fi la o mănăstire care ne amintește că și la Buzău avem schituri rupestre, vremelnic chiar cu rol de mănăstire. Suntem la Corbii din piatră. O mulțime de controverse dar și multe pagini de istorie pentru un sit ortodox 100%; le aflăm la fața locului.

De o importanță aparte este următoarea noastră destinație, Curtea de Argeș. Prima capitală a Țării Românești ne așteaptă cu probabil cea mai cunoscută în lume dintre bisericile românești, cea a Mănăstirii Argeșului dar și cu legenda celui care a creat edificiul, Meșterul Manole. Totodată vom descoperi între altele Curtea domnească și necropola familiei regale a României.

Trecem pe lângă baraj și mergem spre Băile Olănești. Punctul terminus al călătoriei din prima zi este Hotel Parâng unde ne vom caza. Dar ziua nu se termină până nu vizităm și stațiunea.

Ziua 2

plecăm de la hotel în jurul orei 9

Cazarea noastră include micul dejun. Apoi plecăm spre stațiunea Călimănești-Căciulata și, după ce o vizităm rapid promitem să ne întoarcem pentru un sejur. La capătul stațiunii ne oprim la Mănăstirea Cozia, un superb lăcaș creștin aflat într-un decor nu mai puțin spectaculos.

În continuare, ne odihnim puțin în mașină pentru următoarea escapadă: Salina Ocnele Mari. Coborâm până la 280 de metri adâncime în pământ și aflăm o mulțime de lucruri despre această exploatare deschisă cu peste 2000 de ani în urmă. Profităm de facilitățile salinei și, bine răcoriți dar și împrospătați cu aer curat, pornim spre Pitești. Înainte sau după masa de prânz, cum vom dori.

Orașul de lângă Trivale, important centru urban și chiar industrial al țării, are ce să ne arate. Noi vom lua numai o mică parte pietonală și vom admira centrul urbei apoi vom porni către casă.

Revenirea la Buzău se va face pe la ora 20, în funcție de trafic.

More about Subcarpatii Getici

la cerere
From 550Lei 510Lei
la cerere
From 550Lei 510Lei
la cerere
From 550Lei 510Lei
Share on social networks

copyright Panoramic Travel 2024

Close

Excursie în Subcarpații Getici

Price
510Lei per person
Duration
2 zile
Destination
Subcarpatii Getici
Travellers
min 8-max 20

  Pentru a face o rezervare este necesar sa acceptati Termenii si Conditiile site-ului. Aceasta sectiune se gaseste in partea de subsol a oricarei pagini. Campurile cu * sunt obligatorii.
  Accept Termenii si Conditiile* da   intreaba-ne despre orice activitate turistica din Buzau. campuri obligatorii *