la cerere
Price
510Lei per person
Duration
2 zile
Destination
Țara Bârsei
Travellers
min 8-max 20

Incursiune în ținutul Cavalerilor Teutoni: Țara Bârsei

într-o excursie de două zile la bisericile fortificate și cetățile Râșnov și Brașov
 • Information
 • Planul turului
 • Localizare
 • Gallery
 • Tururi asemanatoare

What's included

Destination
Țara Bârsei Discover Țara Bârsei
Departure Location
Plecăm de la domiciliu sau de la locul indicat de fiecare turist.
Return Location
Ne întoarcem în același loc din care am plecat.
Price includes
 • Apa
 • Cafea
 • Cazare
 • Ghid de turism însoțitor
 • Mic dejun
 • Transport la obiective
Price does not include
 • Cheltuieli cu masa / mesele
 • Cheltuieli personale
 • Intrari la obiective
Complementaries
Reduceri de preț pentru copii: Acest aspect se discută punctual.

De ce Țara Bârsei

Excursie în Țara Bârsei este în mare măsură o excursie pentru vizitarea unei mici părți din pleiada de nestemate numite simplu bisericile fortificate. În fapt, în spatele acestei sintagme stau secole de existență a oamenilor din această parte de țară. Despre ei am auzit încă din manualele școlii primare. Unele dintre aceste nestemate au fost frumos șlefuite și puse în valoare, altele, probabil, vor dispărea curând. Dintre primele am ales să vizităm câteva. Completăm cu alte frumuseți locale într-o excursie de două zile care se va abate puțin și spre zona Predealului.

excursie in tara barsei

În ziua a doua facem cel mai frumos tur pietonal al Brașovului mergând pe conturul vechilor ziduri ale cetății, pe la principalele bastioane, turnuri, obiective chiar până pe Tâmpa, la fosta cetate de acolo.

Ce vizităm în excursie în Țara Bârsei

Vizităm în acestă excursie bisericile fortificate Prejmer, Hărman, Sânpetru, Bod, Ghimbav, Codlea, Vulcan și Cristian precum și Cetatea Râșnov. Din cetatea Brașovului: Bastioanele Postăvarilor și Țesătorilor, Turnurile Lemnarilor, Funarilor, Vânătorilor, Artelor, Turnul Negru și Turnul Alb, porți ale cetății. Nu pot lipsi Piața Sfatului și celebra stradă a Sforii.

Poate că la data desfășurării excursiei, din motive excepționale, poate unul sau două obiective vor fi inaccesibile dar programul excursiei va cuprinde cât mai mult din ce ne-am propus să vedem. Pe de altă parte, vizitarea unor repere este opțională iar programul, în general, este unul flexibil.

 • Ziua 1
 • Ziua 2
Ziua 1

pornim la drum la ora 6 pe Valea Buzăului

Începem suita de obiective în Prejmer, cu biserica-cetate cea mai bine păstrată din sud-estul Europei. Continuăm cu obiective asemănătoare din Hărman, Bod și Sânpetru, fiecare cu particularitățile sale și frumusețea sa. De la cetatea rotundă a Muntelui Mierii, la cea poligonală cu turnuri de la Bod, de la frescele luminoase ale cetății Sânpetru la spectaculoasele edificii din vestul Brașovului, peste tot vom învăța ce a însemnat viața oamenilor din Țara Bârsei din secolele XI-XII până în prezent.

Finalul plimbării noastre ne găsește la Cetatea Râșnov, și ea un ansamblu fortificat din vremea Teutonilor frumos amenajat pentru vizită în zilele noastre.

Mergem apoi spre hotel, pentru odihnă. În funcție de disponibilități, vom avea camere într-un hotel din Pârâul Rece sau Predeal. Cazare va include mic dejun pentru ziua următoare. Spre seară avem timp liber pentru vizitarea stațiunii, altfel spus ne odihnim activ în continuare.

Ziua 2

după mic dejun pornim spre Brașov

Vă spuneam anterior că am pregătit un tur pietonal cuprinzător al centrului Brașovului. Acesta va include toate elementele vechii cetăți, așa cum se păstrează astăzi, unele care se vizitează numai pe dinafară, altele adăpostind mici muzee speciale. Nu vor lipsi celebrele situri brașovene Piața Sfatului, Biserica Neagră, Strada Sforii. Pentru o bună cunoaștere a traseului amintim că acesta trece pe la Bastionul Postăvarilor, Turnurile Lemnarului, Funarilor și Vânătorilor, apoi urcăm pe Tâmpa cu telecabina iar la coborâre continuăm cu Turnul Artelor, Bastionul Țesătorilor, Prima școală românească, Strada Sforii, Porțile Schei și Sf. Ecaterina, Bastionul Fierarilor, Turnurile Alb și Negru, Piața Sfatului, Biserica Neagră.

Desigur, opririle la cerere sau pentru masă fac parte din program iar unele situații neprevăzute pot afecta traseul propus. Oricum, la orele serii, când pornim spre casă, vom avea satisfacția unei excursii care ne-a făcut cunoștință cu unul dintre cele mai frumoase orașe din țară.

Sosirea acasă este estimată pentru ora 21.

 

More about Țara Bârsei

la cerere
From 550Lei 510Lei
la cerere
From 550Lei 510Lei
Share on social networks

copyright Panoramic Travel 2024

Close

Excursie în Țara Bârsei

Price
510Lei per person
Duration
2 zile
Destination
Țara Bârsei
Travellers
min 8-max 20

  Pentru a face o rezervare este necesar sa acceptati Termenii si Conditiile site-ului. Aceasta sectiune se gaseste in partea de subsol a oricarei pagini. Campurile cu * sunt obligatorii.
  Accept Termenii si Conditiile* da   intreaba-ne despre orice activitate turistica din Buzau. campuri obligatorii *