Unde este Platoul Meledic?

Platoul Meledic este situat in teritoriul administrativ al comunelor Lopatari si Manzalesti, la poalele Muntelu Penteleu, in zona de nord a judetului. Vecinatatea sa sudica este paraul Slanic iar la est putem gasi Grunjul de la Manzalesti.

ghid turistic buzau

Ce este aici?

Platoul Meledic este o arie protejata de interes national, o rezervatie naturala mixta (geologica, speologica, botanica si zoologica). Specific zonei (si foarte importanta) este prezenta masivului de sare. Apa a sapat pesteri si mici canioane, peste acestea au aparut superbe lacuri. Dintre lacuri, cel mai mare nu are mai mult de 1 hectar in suprafata si 5 metri in adancime. Totusi el este subiect de legenda datorita temperaturii foarte scazute si a unei posibile comunicari cu adancurile pamantului. Aceasta ultima apreciere este tradata de apa dulce a lacului creat pe un sol sigilat cu argile. Masivul de sare este acoperit cu marne dar si sol fertil. Flora si fauna sunt reprezentate in special de fluturasul purpuriu, broasca testoasa de uscat, scorpioni, tufaris de catina alba.

Necazul este ca zona adaposteste a doua pestera ca lungime din lume sapata intr-un masiv de sare si nimeni nu se deranjeaza sa o amenajeze spre vizitare.

Cine poate vizita Platoul Meledic?

Ii invit pe Platoul Meledic si pe cei care vor sa se odihneasca si pe cei care vor sa faca drumetii si sa cunoasca locuri noi. Si pe cei carora le place la cort si pe cei care prefera la pensiune. Aici vei simti natura aproape. Aerul ozonat ne este benefic noua, celor care traim in poluare. Si, fara sa fie statiune balneo, Meledicul va contribui la refacerea dumnevoastra. Si luati si copiii pentru ca nu se vor plictisi!

ghid turistic buzau

Cand vizitam Meledicul?

Evident ca pentru drumetii nesfarsite si cazare la cort, vom prefera vara. Dar, fara aceste exceptii, se poate spune ca Platoul Meledic este o destinatie pentru tot anul. Inclusiv pentru sarbatori de iarna petrecute la poalele muntilor. Iata o excursie de o zi, potrivita.

Suprafata:
135 Ha
Nume relief:
Subcarpati
Zona:
de nord
Altitudinea:
424 - 607 metri
Share on social networks

copyright Panoramic Travel 2022