Cu cortulDrumetiiLacuri si ape curgatoareVacanta activaLacul Mocearu

un lac misterios ascuns in padurile de mesteceni

Unde este Lacul Mocearu?

Lacul Mocearu este un lac cu apa dulce situat in arealul comunei buzoiene Chiliile, pe Dealul Bocu, la altitudinea de 775 metri. Din pacate, drumurile grele fac aceasta destinatie greu accesibila iar faptul ca este una izolata contribuie la reducerea fluxului de turisti. Lacul Mocearu se afla in vecinatatea comunelor Lopatari si Manzalesti zone ceva mai usor accesibile si mai bogate din punct de vedere turistic. Luate impreuna aceste zone din nordul judetului pot alcatui o frumoasa destinatie de week end.

ghid turistic buzau

Ce gasim aici?

Lacul in sine, cu posibilitatile de agrement specifice dar si frumoase paduri de foioase (mesteacan alb) si de conifere. Zonele de drumetie invecinate iti dezvaluie un loc izolat dar prietenos si cald. Posibilitatile de cazare la pensiunile din zona dar si cazarea la cort pe timpul verii te imbie sa vizitezi Lacul Mocearu pentru odihna si drumetii de neuitat. Aerul puternic ozonat si nepoluat te va ajuta sa iti incarci bateriile si sa te refaci.

Cine poate merge?

Aceasta este o destinatie de familie, de grup. Este o vacanta activa la care pot participa si cei mai mici turisti cu conditia sa le placa natura. In functie de modul de deplasare, cu masina sau pe jos, publicul poate alege. Tocmai de aceea e bine sa ne creionam excursia si sa alegem un tur corespunzator. Pregatim variante dar numai pe comanda care vor contine un triatlon sportiv cu orientare sportiva, inot, plimbare cu barca, badminton, fotbal sau volei dar si nelipsitul barbeque cu produse 100% locale.

ghid turistic buzau

Cand putem vizita Lacul Mocearu?

Din primavara pana in toamna, o drumetie de week end dinspre Lopatari face minuni. Sau o sedere peste noapte la cort sau la pensiune. Sunt recomandarile cele mai buna pe care vi le fac. Iata-le incluse in excursiile de week end propuse.

Suprafata:
1 Ha
Altitudine:
775 metri
Relief:
dealuri subcarpatice
Zona:
de nord
Share on social networks

copyright Panoramic Travel 2022