zilnic
Price
125Lei per person
Duration
7 ore
Destination
Dealul Istrita
Travellers
min. 6 - max. 8

cultura, religie, natura Dealul Istrita: inclusiv Grotele dacice si Cetatea Gruiu Darii

legendele stramosilor nostri, dacii si romanii, maretia unei zone binecuvantate
 • Information
 • Planul turului
 • Localizare
 • Gallery
 • Tururi asemanatoare
Nu este zona a Buzaului care sa grupeze atat de interesant istoria, viata oamenilor din ultimele 2000 de ani. De aceea va invit sa cunoastem Dealul Istrita.

What's included

Destination
Dealul Istrita Discover Dealul Istrita
Departure Location
Plecam de la hotelul sau pensiunea la care sunteti cazati sau de la un punct de intalnire pe care il stabilim impreuna. Tariful afisat este pentru turistii cazati in zonele Sarata Monteoru, Hales, Magura, Berca.
Return Location
Ne intoarcem in punctul din care am plecat.
Additional Information
Echipament si Vreme: Pentru o buna deplasare, confort si evitarea accidentelor, este de preferat folosirea hainelor sport si a ghetelor / bocancilor. In caz de vreme ploioasa, organizatorul turului va pune la dispozitie pelerine de ploaie. Se impune atentie sporita la deplasare.
Price includes
 • Apa
 • Pliante
Price does not include
 • Degustare
 • Intrari la obiective
 • Pranz
Complementaries
Organizare: Sambata si duminica vom avea cate o excursie pe zi. Disponibilitatea pentru alegearea facuta de dumneavoastra prin transmiterea unei rezervari va fi confirmata prin e-mail sau telefon.
Additional Prices
Reduceri pentru copii: Copiii beneficiaza de reducere 20%

Dealul Istrita

este locul in care parca s-a strans toata istoria judetului. Aici gasim daci si romani cu ceea ce ei au cladit, de aici vin materiale de constructie dar si vinul buzoian, aici e petrolul si istoria familiei Monteoru, apele tamaduitoare de la Sarata Monteoru, aici a fost gasit cel mai important tezaur romanesc si unul dintre cele mai importante din lume, pe aici trece vechiul drum care lega in trecut Buzaul de Ploiesti  sau Muntenia de Moldova.

Cele enumerate mai sus sunt tot atatea invitatii de a descoperi frumusetile naturale si creatiile omului din Dealul Istrita. Putem sa ne plimbam agale sau sa urcam pantele pe alocuri severe ale dealului, putem cunoaste istoria si civilizatia veche, putem sa ne bucuram de o panorama uimitoare asupra Campiei Romane si, de ce nu?, de un pahar din renumita Tamaioasa Romaneasca.

 • Dealul Istrita
Dealul Istrita

din antichitate pana in prezent

Datele din cadrul acestui tur se refera la parcurgerea drumului pe la obiectivele turistice din zona, vizitarea lor. Nu este inclusa deplasarea turistilor din orasele de domiciliu dar acest lucru se poate organiza in cadrul unui mic program turistic de o zi.

 • pornim dis de dimineata prin tinutul pietrei de Naeni, mai sus de acest sat pentru a descoperi cat de importanta a fost aceasta piatra, cum a ajuns ea si unealta, si arma, si casa, si mormant. Vizitam o inedita tabara de sculptura, Biserica dintr-o piatra, grotele preistorice, mormintele dacice. Ca un refren, peste tot ne vom bucura de panorama catre Campia Romana si catre Valea Niscovului.
 • plecam apoi intr-o mica drumetie catre culme, spre varful Dealului Istrita (749 metri) dar nu mergem pana in varf. Facem o vizita la Chilia lui Ambrozie, locul in care, pana nu demult, timp de mai bine de 5 decenii, s-a rugat pentru noi pustnicul Ambrozie si revenim la bus. Nu inainte de a ne trage sufletul la o mica gustare in poiana!
 • mergem apoi pe urmele dacilor si romanilor vizitand castrul roman si termele invecinate. Discutam despre cat de mare si importanta era prezenta garnizoanei romane in avnposturile din aceasta zona. Apoi, vedem una dintre cele mai frumoase cetati dacice si aflam de ce este atat de importanta. Intre acestea gasim si locul in care a fost ingropat Tezaurul de la Pietroasa mult timp mai tarziu; si importanta acestuia va fi un subiect. Drumul pana la cetate include si o drumetie de 1 km pentru a vedea si simti zona in care dacii aveau una dintre cele mai faimoase cetati din zona.
 • urmeaza o binemeritata coborare pana la microbuzul care ne va conduce la masa boiereasca si degustarea care ne asteapta.
 • optional, putem face o scurta vizita de documentare la Statiunea viticola Pietroasa. Cu siguranta vom afla lucruri noi despre arta transformarii strugurilor in vin si unele dintre secretele acestui proces chimic.

More about Dealul Istrita

copyright Panoramic Travel 2024

Close

Excursie in Dealul Istrita

Price
125Lei per person
Duration
7 ore
Destination
Dealul Istrita
Travellers
min. 6 - max. 8

  Pentru a face o rezervare este necesar sa acceptati Termenii si Conditiile site-ului. Aceasta sectiune se gaseste in partea de subsol a oricarei pagini. Campurile cu * sunt obligatorii.
  Accept Termenii si Conditiile* da   intreaba-ne despre orice activitate turistica din Buzau. campuri obligatorii *