Drumetii in naturaLacuri si ape curgatoareMonumente ale naturiiPentru copiiCascada Pruncea si Valea Casoca

un excelent loc de popas care te va revigora

Unde aflăm Cascada Pruncea și Valea Cașoca?

Cascada Pruncea și Valea Cașoca sunt ascunse în pădurile de brad, molid și fag de la baza masivului Podul Calului. Aria este situata la numai 7 km de drumul național DN10 Buzău – Brașov. Din șoseaua națională se intră pe DC64, un drum cu importanță mai mult forestieră, de la cca 2 km de barajul Siriu. Drumul, deși neasfaltat, este accesibil autoturismelor dar este mai indicată parcurgerea lui cu bicicleta sau pe jos. Cascada Pruncea este cunoscuta și sub numele de cascada Cașoca, după valea omonimă.

ghid turistic buzau

Ce este Cascada Pruncea?

Este o cădere de apă formată natural pe o terasa de munte din albia râului Cașoca. Înălțimea sa este de numai 6-7 metri dar peisajul în întregime, frumusețea sălbatică și liniștea absolută a locurilor fac din aceasta zonă o adevărată destinație turistic. Cascada este accesibilă până în albia râului. Acolo au fost construite puncte de odihnă, fotografiere și de masă. Valea Cașoca este una dintre principalele căi de transport a materialului lemnos exploatat în zonă. Până în anul 1970, pe aceasta vale funcționa chiar o linie feroviara lungă de 23 km. Valea Cașoca măsoară 16 km fiind punctul de plecare în câteva trasee de drumeție montană. Vizitând cascada veți descoperi și grota în care, spune legenda, haiducul Gherghilaș și oamenii săi își ascundeau temporar prada.

Cine poate vizita cascada?

Data fiind poziționarea în imediata vecinătate a unui drum accesibil, aici poate veni toată lumea, de la cei mai sprinteni, amatori de drumeții sau de biciclit, până la cei care preferă transportul comod. Copiii, în mod special, au ocazia ca pe întreg traseul până la cascadă dar și aici să vadă în natură unele dintre lucrurile învățate la orele de geografie.

ghid turistic buzau

Când vizităm Cascada Pruncea și Valea Cașoca ?

Tot timpul anului, excepție făcând zilele de iarnă, cu vreme extremă. În cele super călduroase, e o binecuvântare răcorirea activă în zonă. Vă propun să facem din primăvară până în toamnă astfel de excursii legate și de mult mai cunoscuta apă a Buzăului sau de luptele din Marele Război desfășurate aici. Ea este cea care a creat lacul de acumulare Siriu iar una dintre excursiile propuse este aceasta.

Suprafata:
1 Ha
Altitudinea:
740 m
Relief:
Muntii Podul Calului
Zona:
Siriu
Share on social networks

copyright Panoramic Travel 2024