Cu bicicletaCu cortulDrumetiiLacuri si ape curgatoareMonumente ale naturiiWeekendCascada Pruncea si Valea Casoca

un excelent loc de popas care te va revigora

Unde aflam Cascada Pruncea si Valea Casoca?

Cascada Pruncea si Valea Casoca sunt ascunse in padurile de brad, molid si fag de la baza masivului Podul Calului. Aria este situata la numai 7 km de drumul national DN10 Buzau – Brasov. Din soseaua nationala se intra pe DC64, un drum cu importanta mai mult forestiera, de la cca 2 km de barajul Siriu. Drumul, desi neasfaltat, este accesibil autoturismelor dar este mai indicata parcurgerea lui cu bicicleta sau pe jos. Cascada Pruncea este cunoscuta si sub numele de cascada Casoca, dupa valea omonima.

ghid turistic buzau

Ce este Cascada Pruncea?

Este o cadere de apa formata natural pe o terasa de munte din albia raului Casoca. Inaltimea sa este de numai 6-7 metri dar peisajul in intregime, frumusetea salbateca si linistea absoluta a locurilor fac din aceasta zona o adevarata destinatie turistica. Cascada este accesibila pana in albia raului. Acolo au fost construite puncte de odihna, fotografiere si de masa. Valea Casoca este una dintre principalele cai de transport a materialului lemnos exploatat in zona. Pana in anul 1970, pe aceasta vale functiona chiar o linie feroviara lunga de 23 km. Valea Casoca masoara 16 km fiind parte din cateva trasee de drumetie in Masivul Podul Calului. Vizitand cascada veti descoperi si grota in care, spune legenda, haiducul Gherghelas si oamenii sai isi ascundeau prada.

Cine poate vizita cascada?

Data fiind pozitionarea in imediata vecinatate a unui drum accesibil, aici poate veni toata lumea, de la cei mai sprinteni, amatori de drumetii sau de biciclit, pana la cei care prefera transportul comod. Copiii, in mod special, au ocazia ca pe intreg traseul pana la cascada si aici in mod special, sa vada in natura unele dintre lucrurile invatate la geografie.

ghid turistic buzau

Cand vizitam Cascada Pruncea si Valea Casoca ?

Tot timpul anului, exceptie facand zilele de iarna, cu vreme extrema. In cele super calduroase e chiar indicata o racorire activa in zona. Va propun din primavara pana in toamna astfel de excursii legate si de mult mai cunoscuta apa a Buzaului. Ea a creat lacul de acumulare Siriu dar si de istoria locurilor si a tarii. Una dintre excursiile propuse este aceasta.

Suprafata:
1 Ha
Altitudinea:
740 m
Relief:
Muntii Podul Calului
Zona:
Siriu
Share on social networks

copyright Panoramic Travel 2022