la cerere
Price
200Lei per person
Duration
12 ore
Destination
Parcul Comana
Travellers
min 8-max 20

A treia întindere de apă din țară Parcul Comana - Delta Neajlovului

într-o excursie activă, cu multă mișcare
 • Information
 • Planul turului
 • Localizare
 • Gallery
 • Tururi asemanatoare

What's included

Destination
Parcul Comana Discover Parcul Comana
Departure Location
Plecăm de la domiciliu sau de la locul indicat de fiecare turist.
Return Location
Ne întoarcem în același loc din care am plecat.
Price includes
 • Apa
 • Cafea
 • Ghid de turism însoțitor
 • Transport la obiective
Price does not include
 • Cheltuieli cu masa / mesele
 • Cheltuieli personale
 • Intrari la obiective
Complementaries
Reduceri de preț: copiii (numai însoțiți de părinți) beneficiază de preț redus cu 20%

Ce înseamnă Spre Sud?

Vă invit într-o excursie spre sud pentru a vizita o mănăstire deosebită, renumită și pentru a vedea biserica Sf. Nicolae din Drăgănești pictată de Arsenie Boca. Vom petrece câteva ore active în natura, adică ne vom plimba și vom face sport în Parcul Comana.

excursie spre sud

Puțin despre fiecare loc

În excursie spre sud vom face un prim popas la Mănăstirea Ghighiu de lângă Ploiești. Este o mănăstire renumită pentru izvorul său cu ape tămăduitoare la care în zile de sărbătoare și nu numai vin mulți oameni. Astfel, locul și-a luat hramul Izvorul Tămăduirii fiind, alături de altele asemenea din România, frați mai mici ai izvorului de lângă Istanbul.

Următoarea destinație este Biserica Sf. Nicolae din Drăgănești, biserică pictată de unul dintre cei mai cunoscuți călugări de la noi, Arsenie Boca. Grație acestui fapt, mii de pelerini trec pe aici pentru a vedea sfaturile Părintelui pentru omul modern dar și proorociri ale unor evenimente.

Restul zilei îl petrecem la Comana, delta Neajlovului. Acest superb parc ne oferă o multitudine de distracții. De la cele de aventură, la plimbări pe jos sau cu barca ori bicicleta și chiar la cele nautice. Restaurantele cu specific ne vor ajuta să alegem meniul pentru masa de prânz.

 • Pornim la drum
 • Primul obiectiv este
 • A doua oprire o facem la
 • A treia oprire are loc în jurul prânzului
 • întoarcerea
Pornim la drum

la ora 7

iar la ora 8 deja vom fi la prima dintre destinații.

Primul obiectiv este

în vecinătatea Ploieștiului

unde vizităm mănăstirea Ghighiu cu hramul Izvorul Tămăduirii. Mii de pelerini vizitează locul în special de sărbătoarea creștină care amintește de izvorul de lângă Istanbul și minunile petrecute acolo. Vizităm frumosul lăcaș de cult fără a ocoli izvorul sfințit al mănăstirii și icoana făcătoare de minuni.

A doua oprire o facem la

Biserica Sf. Nicolae din Drăgănescu

Este biserica parohiei, una destul de mică și aparent într-o zonă lipsită de importanță, greu accesibilă. Aici a fost izolat, la sfârșitul anilor 60, Arsenie Boca. Acesta, pictând biserica, le-a transmis enoriașilor ceea ce regimul politic nu îi îngăduia să le transmită prin cuvinte. Pictura sa are rolul de a le atrage atenția oamenilor asupra problemelor multiple care le strică legătura cu biserica, cu Dumnezeu. Chiar și o parte din textele biblice au fost modificate pentru a fi actualizate și a fi mai bine înțelese de omul modern.

A treia oprire are loc în jurul prânzului

la porțile parcului Comana

Este destinația căreia îi acordăm jumătate din timpul excursiei. Multitudinea de atracții din parc ne fac să ne hotărâm greu asupra programului pe care să îl urmăm. De aceea vor fi permise abateri de la traseul propus, în funcție de interesele, plăcerile fiecăruia. Propunerile noastre sunt să luăm masa la unul dintre restaurante și/sau la picnic cu pachețelul din dotare, să facem o plimbare cu biciclete închiriate către mai toate reperele din vecinătate, o plimbare pe lac și/sau una cu trenulețul rutier. Desigur, doritorii pot petrece o parte din timp în parcul de aventură sau vizitând micile muzee din parc. Nu sunt lipsite de interes nici cele două mănăstiri plus mausoleul dedicat eroilor căzuți în Primul Război Mondial. Și acestea nu sunt toate activitățile disponibile!  

întoarcerea

la Buzău

Revenirea acasă se va face în funcție și de traficul de pe șosele în jurul orei 20.

More about Parcul Comana

la cerere
From 175Lei 160Lei
la cerere
From 170Lei 140Lei
Share on social networks

copyright Panoramic Travel 2024

Close

Excursie spre sud

Price
200Lei per person
Duration
12 ore
Destination
Parcul Comana
Travellers
min 8-max 20

  Pentru a face o rezervare este necesar sa acceptati Termenii si Conditiile site-ului. Aceasta sectiune se gaseste in partea de subsol a oricarei pagini. Campurile cu * sunt obligatorii.
  Accept Termenii si Conditiile* da   intreaba-ne despre orice activitate turistica din Buzau. campuri obligatorii *