la cerere
Price
140Lei per person
Duration
12 ore
Destination
Salina Slanic Prahova
Travellers
min 8-max 20

O exploatare veche de peste 300 ani Salina Slănic Prahova

într-o excursie până la 208 metri sub pământ
 • Information
 • Planul turului
 • Localizare
 • Gallery
 • Tururi asemanatoare

What's included

Destination
Salina Slanic Prahova Discover Salina Slanic Prahova
Departure Location
Plecăm de la domiciliu sau de la locul indicat de fiecare turist.
Return Location
Ne întoarcem în același loc din care am plecat.
Price includes
 • Apa
 • Cafea
 • Ghid de turism însoțitor
 • Transport la obiective
Price does not include
 • Cheltuieli cu masa / mesele
 • Cheltuieli personale
 • Intrari la obiective
Complementaries
Reduceri de preț: copiii (numai însoțiți de părinți) beneficiază de preț redus cu 20%

Salina Slănic Prahova sau Mina Unirea

O excursie la Salina Prahova, una în care cred că am fost toți când eram copii, poate fi oricând repetată. Mai ales dacă a trecut mult de atunci iar timpul petrecut în salină înseamnă sănătate curată. Deopotrivă, pentru cei care am văzut locul sau cei care sunt la prima descindere aici, Salina Slănic Prahova este și o frumoasă lecție de geologie, o incursiune în adâncurile pământului imposibil de făcut altfel.

excursie la salina prahova

Ce ne mai rezervă excursia

Acestă excursie la Salina Prahova ne dă ocazia să mai vizităm două locuri prahovene unice. Mai întâi drumul ne duce cu un mic ocol la un extraordinar conac. Adică Conacul Bellu – cel mai frumos conac de secol XIX. Importanța acestei familii care și-a donat averea statului român pentru ca noi să aprofundăm istoria, o descoperim aici. Mergând mai departe cunoaștem una dintre cel emai vechi crame din zonă, Crama 1777. Iar dacă nu avem rude la șară în zona viticolă, aici vom cunoaște aspecte despre facerea vinului și obiecte folosite în acest proces.

Desigur, vizitarea salinei este punctul principal al excursiei iar accesul în subteran se va face în ordinea sosirii, stând la rând. Ne vom bucura, însă, odată ajunși înăuntru și vom profita de aerul benefic și nepoluat.

 • Pornim la drum
 • Primul obiectiv este în Urlați unde vizităm
 • A doua oprire o facem la
 • A treia oprire este principalul nostru obiectiv
 • întoarcerea
Pornim la drum

la ora 8

ca să fim primii la deschiderea primului muzeu vizitat.

Primul obiectiv este în Urlați unde vizităm

Conacul Bellu

A fost declarat cel mai frumos conac de secol XIX din Țara Românească. Domeniul și conacul care au aparținut renumitului om de cultură Alexandru Bellu ne transmit modul de trai din epocă al celor dintr-o înaltă categorie socială dar și grija pentru conservarea stilului pur românesc din arhitectură și arta decorării interioarelor. Vizita noastră include și foișorul, poartă de acces pe domeniu dar mai ales loc al unor frumoase expoziții.  

A doua oprire o facem la

Crama 1777

Nu este un număr de stradă, o adresă deci. Este anul în care a fost făurită cea mai veche construcție din lemn din județ și care s-a păstrat. Muzeul restaurează și prezintă uneltele și obiectele necesare mustăritului dar păstrării vinului. Expoziția se completează cu câteva elemente vestimentare având ca motiv țesut vița de vie dar și o icoană a Mântuitorului alături de vița de vie.

A treia oprire este principalul nostru obiectiv

Salina Slănic

Drumul către ”centrul pământului”, făcut cu mijloace auto, ne facilitează observarea unei secțiuni în subsolul bogat în această resursă. Se pot observa cutele formate în milioane de ani pe măsură ce elementele Na și Cl din apa mării de aici s-au unit în timp ce apa se evapora. Excursia în adâncuri nu urmează un plan anume, ci vom profita la maxim de dotările salinei și posibilitatea inspirării unui aer cu zero alergeni vegetali și cu o concentrație mare de aerosoli naturali salini. La revenirea la suprafață, în funcție de interes dar și de timp, putem vizita Grota Miresei din Muntele de sare aflat în vecinătate.

întoarcerea

la Buzău

Revenirea acasă se va face în funcție și de traficul de pe șosele în jurul orei 20.

More about Salina Slanic Prahova

Share on social networks

copyright Panoramic Travel 2023

Close

Excursie la Salina Prahova

Price
140Lei per person
Duration
12 ore
Destination
Salina Slanic Prahova
Travellers
min 8-max 20

  Pentru a face o rezervare este necesar sa acceptati Termenii si Conditiile site-ului. Aceasta sectiune se gaseste in partea de subsol a oricarei pagini. Campurile cu * sunt obligatorii.
  Accept Termenii si Conditiile* da   intreaba-ne despre orice activitate turistica din Buzau. campuri obligatorii *