https://terravoyage.ro/wp-content/uploads/2020/12/as7-1280x720.jpg

Ghid turistic buzoian: la cratiță și la pas prin Țara Luanei

Un ghid turistic buzoian este în măsură să vă conducă în orice zi pe toate cărările Țării Luanei. Dar mai cu seamă prin cele două zone pline de mister, energii benefice și mult verde: Trovanții de la Ulmet și Așezările rupestre de la Nucu.

Zona Trovanților

Facem cunoștință cu aceste pietre care îmbracă atât de multe forme încât ne va fi greu să credem ca sunt din nisip. Vorbim cu fiecare în parte și aflăm poveștile din Țara Luanei. La punctul terminus al expediției ajungem chiar la turnul de control al bazei. Sigur, în prezent, creaturile altădată cu viață ne privesc împietrite. Iar turbanele sau pălăriile nu se mai mișcă.

ghid turistic buzau
Ghidul turistic buzoian vă prezintă turbanele. Dar și celelalte forme.

Ici-colo vom mai găsi câte unul deschis din care spiritul a luat-o la sănătoasa peste deal dar asta nu ne va speria. Ne va încuraja să mergem mai departe.

Zona Așezărilor Rupestre

Aici, în compania unui ghid turistic buzoian vom fi în siguranță. El cunoaște și ne va arăta fiecare potecă pe care vom păși. Vom descoperi astfel locurile în care de mii și mii de ani oamenii și-au construit case, religii, legende. Vom descoperi Așezările rupestre.

ghid turistic buzau
Ghidul turistic va explica rolul și va spune povestea fiecărei chilii.

 

într-o nouă lumină: pe auto-gospodărire.

Ne cazam la Motel Runcosu și avem la picioare întreaga Țară a Luanei pentru a organiza drumețiile. Vom călători pe potecile  pe care altă dată mergeau strămoșii noștri sau chiar primii creștini ai țării. Vom cunoaște acest ținut dintr-o triplă perspectivă: religie, legendă și contemporaneitate. Vom vizita Muzeul Formelor și vom asculta poveștile locului.

Vă propun această escapadă inedită în care vom fi cazați la motelul aflat într-o superbă pădurice de pini. În care ne vom gospodări și ne vom lua la întrecere pentru a mânca ce e mai bun din bucatele locului. Iar serile vor fi deosebite, petrecute la aer curat și la lumina focului.

Aceasta este o oferta pentru grupuri de minim 8 persoane. Putem realiza întreg programul după dorințele grupului, cazarea poate fi de una sau mai multe zile iar excursiile le sunt accesibile celor cu vârsta cuprinsă între 10 și 70 de ani. + sau -… Pentru oferte personalizate, puteți transmite o solicitare prin intermediul secțiunii Contactati-ne.

 

copyright Panoramic Travel 2022