AventuraDrumetiiMonumente ale naturiiPentru copiiVacanta activaTrovantii de la Ulmet

OZN-uri din nisip sau simple forme...care cresc? Descoperiti Trovantii din judetul Buzau!

Unde sunt Trovantii de la Ulmet?

In comuna buzoiana Bozioru, satul Ulmet, la poalele masivului Ivanetu din dealurile Buzaului, pe valea Balanesei. Aici gasim cel mai complex relief de trovanti din Romania, Trovantii de la Ulmet. Localitatea se afla la cca 22 de km de DN10 Buzau – Brasov, pe DJ203L. Traseul poate fi relativ usor strabatut cu autoturismul, la capatul acestuia fiind amenajata parcarea. Urmeaza un drum de cateva sute de metri care se face pe jos. La capatul acestuia gasim spectaculosii Trovanti din judetul Buzau.

ghid turistic buzau

Ce sunt trovanții?

Trovantii sunt acumulari de nisip si gresii cimentate, stratificate, create in anumite conditii fizico-chimice, cu mult timp in urma (mii sau chiar zeci de mii de ani).  Bizare forme parca de OZN-uri pietrificate, trovantii  mai sunt denumiti si Babele de la Ulmet dar si mai putin plastic Ciuperci sau Bolovani. Intotdeauna o atractie pentru copii si pentru cei carora le place sa vada dincolo de litera stiintelor, Trovantii sunt, fireste, insotii de numeroase legende. Unele sustin ca acestia se deplaseaza iar parerea unanima este ca ei cresc an de an. Cel mai tare impresioneaza forma regulata a lor, perfect rotunda sau ovala si asemanarea cu oua sau cochilii uriase.

Cine poate vedea Trovantii de la Ulmet?

Este, fara pericolul de a gresi, o destinatie pentru intreaga familie. Efortul fizic nu este extraordinar dar urcam o coasta de deal, traseul fiind accesibil copiilor. De altfel, acestia beneficiaza de tarife reduse de vizitare iar curiozitatea lor va fi pe deplin satisfacuta. Oricum, nici cei mici, nici cei mari nu trebuie sa se urce pe Trovanti deoarece acestia se pot deplasa, echilibrul lor fiind precar!

ghid turistic buzau

Cand îi putem vizita?

Frumusetea Trovantilor poate fi descoperita tot timpul anului, inclusiv in iernile fara zapada si cu temperaturi cat de cat pozitive. Pentru o experienta cu adevarat de neuitat, deschidem sezonul excursiilor la Trovanti in luna martie si continuam pana toamna tarziu. Vizitati Trovantii alegand o excursie de aici.

Suprafata:
4 Ha
Altitudinea:
450 - 500 m
Relief:
Subcarpati
Zona:
centrala
Share on social networks

copyright Panoramic Travel 2022