pentru grup organizat
Price
900Lei per person
Duration
2 zile
Destination
în zona de munte
Travellers
min 8 - max 20

Străvechea Vale a Sibiciului, Lacul Siriu, celebrii Vulcani Noroioși și Dealul Ciolanu Weekend în Buzău

Frumusețile naturii și misterele unei legende de peste 20000 de ani
 • Information
 • Planul turului
 • Localizare
 • Gallery
 • Tururi asemanatoare

What's included

Destination
în zona de munte Discover în zona de munte
Departure Location
în excursiile pe care le facem plecăm împreună de la cazare, cu microbuzul și parcurgem astfel întreg traseul.
Return Location
revenim de fiecare dată la hotel / pensiune, împreună.
Additional Information
Referitor la dată: Acest sejur poate fi organizat la cerere pentru grupuri, în orice weekend. În funcție de numărul participanților se pot oferi discounturi considerabile.
Price includes
 • Apa
 • Cafea
 • Cazare
 • Cina de bun venit
 • Cina traditionala
 • Ghid de turism însoțitor
 • Gustari
 • Intrari la obiective
 • Mic dejun
 • Pliante
 • Taxa hoteliera
 • Transport la obiective
Price does not include
 • Pranz
 • Transportul
Complementaries
Reduceri de preț pentru copii: Acest aspect se discută punctual

Invitație

Vă invit să petreceți un sejur de două nopți, un weekend în Buzău – zona montană. Veți putea descoperi câteva dintre cele mai frumoase locuri. Vom face cunoștință cu religia și oamenii locurilor, le vom cunoaște viața. Vom afla cultura acestui colț de țară și vom povesti cea mai importantă legendă al locului. Vom discuta despre roci, despre bogățiile subsolului și de la suprafață. Și vom afla cauzele care au condus la multe dintre cele ce acum le avem. Bucătăria tradițională ne va face șederea mai plăcută iar drumețiile în natură către obiectivele turistice din program ne vor încărca bateriile.

weekend în Buzău

Ce vizităm

În acest weekend în Buzău – zona montană, în afara Vulcanilor Noroioși binecunoscuți, mai avem obiective frumoase. Vă propun să facem o incursiune în inima Dealului Ciolanu și la marginea Țării Luanei, la Trovanți. Cea mai mare și mai veche mănăstire ne prezintă istoria sa. Tot aici aflăm muzeul unic în țară, fosta Tabără de sculptură Măgura. De aceea, vom avea de aflat enigmele păstrate peste timp, cu ecouri chiar în zilele noastre. În ziua a doua, vom descoperi două unicate: Muzeul chihlimbarului și Biserica de la Aluniș cu schiturile rupestre. Nu uităm de Lacul Siriu dar și de frumoasa cascadă Pruncea.

weekend în Buzău

Dintre bogățiile subsolului, scoase la iveală prin încrețirea arcului carpatic, vom afla despre apele minerale considerate vii sau măcar un pic miraculoase. Vom afla că la curbura Carpaților ies din pământ petrol și gaze, cărbune, sare. Însă, cele mai importante aspecte sunt legate de oameni. Aceștia sunt în egală măsură cei păcăliți în trecut, dând chihlimbar pe o bucată de pâine. Dar tot ei, cu credință au creat această biserică veche de 750 ani.

weekend în Buzău

Un weekend în Buzău – zona montană vă oferă energia de care aveți nevoie. Primiți și informațiile pe care cu siguranță nu le știați sau legendele locului, frumoase ca toate povestirile românești. Avem grijă de toate detaliile, acordăm atenție cazării de calitate și serviciilor, meniului original și excursiilor la obiective. De aceea am pregătit acest sejur și vă invit să petreceți zile de neuitat la pas pe meleagurile noastre.

 • ziua 1
 • ziua 2
ziua 1

Vulcanii și nu numai

Vizităm două dintre cele 4 situri ale Vulcanilor Noroioși: Pâclele Mari și Pâclele Mici, locuri în care aflăm de ce au apărut aceste ciudățenii dar și, în consecință, legenda lor. De la povestea cu balaurul mergem  legenda uriașului Luana. La marginea cetății sale ne așteaptă Trovanții, mărturie a luptelor duse aici pentru aflarea secretului apei vii și al apei moarte.

La întoarcere, ne odihnim puțin în poiana cu statui, adică la Tabăra de sculptură Măgura iar vis a vis, la Mănăstirea Ciolanu, aflăm frumoasa poveste a celei mai vechi mănăstiri buzoiene.

ziua 2

Mai aproape de munte

Pornim cu gândul că vom vedea patru obiective unice, foarte frumoase.

Primul este Lacul Siriu a cărui poveste începută în 1970 ne vorbește despre vatra vechiului sat, acum pe fundul apei. Însă, zona este cunoscută și pentru aprigele bătălii desfășurate în cadrul Marelui Război de la care ne-a rămas un impresionant cimitir al eroilor.

Ajungem apoi la cascadă, locul în care haiduci de acum două secole se întâlneau pentu a împărți câștigul și a plănui alte lovituri. Este o cascadă mică dar întreg decorul este mirific.

Un alt unicat este Muzeul Chihlimbarului. Aici aflăm trista poveste a oamenilor locului care au fost păcăliți și deposedați pe nimic de prețioasa rășină. În muzeu mai vorbim și despre vecinătăți, așezările rupestre de la Nucu, o zonă care merită luată la pas.

Încheiem ziua în minunata biserică săpată în stâcă, la Aluniș cu aproape 800 de ani în urmă, aflând nu mai puțin spectaculoasa poveste a ciobanilor care au început săparea ei.

More about în zona de munte

copyright Panoramic Travel 2023

Close

Weekend în Buzău - zona montană

Price
900Lei per person
Duration
2 zile
Destination
în zona de munte
Travellers
min 8 - max 20

  Pentru a face o rezervare este necesar sa acceptati Termenii si Conditiile site-ului. Aceasta sectiune se gaseste in partea de subsol a oricarei pagini. Campurile cu * sunt obligatorii.
  Accept Termenii si Conditiile* da   intreaba-ne despre orice activitate turistica din Buzau. campuri obligatorii *