Străvechea Vale a Sibiciului, Lacul Siriu, celebrii Vulcani Noroioși și Dealul Ciolanu Weekend în Buzău
- Information
- Planul turului
- Localizare
- Gallery
- Tururi asemanatoare
What's included
- Apa
- Cafea
- Cazare
- Cina de bun venit
- Cina traditionala
- Ghid de turism însoțitor
- Gustari
- Intrari la obiective
- Mic dejun
- Pliante
- Taxa hoteliera
- Transport la obiective
- Pranz
- Transportul
Invitație
Vă invit să petreceți un sejur de două nopți, un weekend în Buzău – zona montană. Veți putea descoperi câteva dintre cele mai frumoase locuri. Vom face cunoștință cu religia și oamenii locurilor, le vom cunoaște viața. Vom afla cultura acestui colț de țară și vom povesti cea mai importantă legendă al locului. Vom discuta despre roci, despre bogățiile subsolului și de la suprafață. Și vom afla cauzele care au condus la multe dintre cele ce acum le avem. Bucătăria tradițională ne va face șederea mai plăcută iar drumețiile în natură către obiectivele turistice din program ne vor încărca bateriile.
Ce vizităm
În acest weekend în Buzău – zona montană, în afara Vulcanilor Noroioși binecunoscuți, mai avem obiective frumoase. Vă propun să facem o incursiune în inima Dealului Ciolanu și la marginea Țării Luanei, la Trovanți. Cea mai mare și mai veche mănăstire ne prezintă istoria sa. Tot aici aflăm muzeul unic în țară, fosta Tabără de sculptură Măgura. De aceea, vom avea de aflat enigmele păstrate peste timp, cu ecouri chiar în zilele noastre. În ziua a doua, vom descoperi două unicate: Muzeul chihlimbarului și Biserica de la Aluniș cu schiturile rupestre. Nu uităm de Lacul Siriu dar și de frumoasa cascadă Pruncea.
Dintre bogățiile subsolului, scoase la iveală prin încrețirea arcului carpatic, vom afla despre apele minerale considerate vii sau măcar un pic miraculoase. Vom afla că la curbura Carpaților ies din pământ petrol și gaze, cărbune, sare. Însă, cele mai importante aspecte sunt legate de oameni. Aceștia sunt în egală măsură cei păcăliți în trecut, dând chihlimbar pe o bucată de pâine. Dar tot ei, cu credință au creat această biserică veche de 750 ani.
Un weekend în Buzău – zona montană vă oferă energia de care aveți nevoie. Primiți și informațiile pe care cu siguranță nu le știați sau legendele locului, frumoase ca toate povestirile românești. Avem grijă de toate detaliile, acordăm atenție cazării de calitate și serviciilor, meniului original și excursiilor la obiective. De aceea am pregătit acest sejur și vă invit să petreceți zile de neuitat la pas pe meleagurile noastre.
- ziua 1
- ziua 2
Vulcanii și nu numai
Vizităm două dintre cele 4 situri ale Vulcanilor Noroioși: Pâclele Mari și Pâclele Mici, locuri în care aflăm de ce au apărut aceste ciudățenii dar și, în consecință, legenda lor. De la povestea cu balaurul mergem legenda uriașului Luana. La marginea cetății sale ne așteaptă Trovanții, mărturie a luptelor duse aici pentru aflarea secretului apei vii și al apei moarte.
La întoarcere, ne odihnim puțin în poiana cu statui, adică la Tabăra de sculptură Măgura iar vis a vis, la Mănăstirea Ciolanu, aflăm frumoasa poveste a celei mai vechi mănăstiri buzoiene.
Mai aproape de munte
Pornim cu gândul că vom vedea patru obiective unice, foarte frumoase.
Primul este Lacul Siriu a cărui poveste începută în 1970 ne vorbește despre vatra vechiului sat, acum pe fundul apei. Însă, zona este cunoscută și pentru aprigele bătălii desfășurate în cadrul Marelui Război de la care ne-a rămas un impresionant cimitir al eroilor.
Ajungem apoi la cascadă, locul în care haiduci de acum două secole se întâlneau pentu a împărți câștigul și a plănui alte lovituri. Este o cascadă mică dar întreg decorul este mirific.
Un alt unicat este Muzeul Chihlimbarului. Aici aflăm trista poveste a oamenilor locului care au fost păcăliți și deposedați pe nimic de prețioasa rășină. În muzeu mai vorbim și despre vecinătăți, așezările rupestre de la Nucu, o zonă care merită luată la pas.
Încheiem ziua în minunata biserică săpată în stâcă, la Aluniș cu aproape 800 de ani în urmă, aflând nu mai puțin spectaculoasa poveste a ciobanilor care au început săparea ei.